Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Υπεύθυνη δράση πριν και μετά τις εκλογές

Με στόχο την ουσιαστική συζήτηση και ενεργοποίηση για την επίλυση των μεγάλης σημασίας προβλημάτων, από τα οποία εξαρτάται η επαγγελματική, επιστημονική και ατομική αξιοπρέπεια των δικηγόρων, αλλά και η συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή, δημιουργήθηκε μια νέα κίνηση στο συνδικαλιστικό χώρο των δικηγόρων του Πειραιά.

Πρόκειται για τη "Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Πειραιά",(ΣΑΚΔΙΠ), η οποία, στελεχωμένη από γνωστούς για την εντιμότητα, μαχητικότητα και συνεπή, αδιάκοπη παρουσία σ' όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου, δικηγόρους, της μαχόμενης δικηγορίας, έχει ως στόχο με την υπεύθυνη δράση της, στα όργανα διοίκησης του Συλλόγου και στα μέλη του, τόσο τώρα, όσο και κυρίως μετά τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, να αγωνιστεί μεταξύ άλλων για:

  • Την επίλυση των γνωστών χρόνιων προβλημάτων του κλάδου και ειδικότερα αυτών που αφορούν στους νέους δικηγόρους, στις γυναίκες δικηγόρους, αλλά και στους άλλους, ανεξάρτητα από ηλικία, δικηγόρους των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
  • Την αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής, υπαλληλοποίησης και εξόντωσης των "μικρομεσαίων" δικηγόρων.
  • Την αντιμετώπιση της προσπάθειας απεμπόλησης του ρόλου των δικηγόρου ως συμμάχου και συμπαραστάτη των θυμάτων της κάθε λογής εκμετάλλευσης.
  • Την αντίδραση στον αυταρχισμό και τη συντηρητικοποίηση της Δικαιοσύνης.
  • Την καταπολέμηση της υποδούλωσης της σκέψης, της παθητικοποίησης και του αφανισμού των πολιτιστικών αξιών των πολιτών - δικηγόρων.
  • Την ανάπτυξη έντονης προσπάθειας για την απεμπλοκή και τη λύση των λειτουργικών προβλημάτων στην άσκηση του επαγγέλματος και γενικότερα της Δικαιοσύνης.

Στο συνδυασμό της ΣΑΚΔΙΠ συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ΔΣΠ οι δικηγόροι Αγγελική Γενίτσαρη,Γερ. Γεωργάτος,Ηλ. Δρακουλόγκωνας,Νικ. Λιαπάκης,Μαρ. Λόντος,Παν. Σαπουντζάκης και Απ. Τσιαντής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ