Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΛΩΝΑΣ
Αγώνας για το πολυκλαδικό

"Μην μας στερείτε την παιδεία", "Μην αγνοείται την Αυλώνα", "Εχουμε δικαίωμα στη μάθηση".Με αυτά τα συνθήματα οι μαθητές της πόλης, που έχουν καταλάβει τα σχολεία τους από την Παρασκευή, έκλεισαν χτες προειδοποιητικά για τρεις ώρες την παλαιά Εθνική Αθηνών - Χαλκίδας, απαιτώντας τη δημιουργία Πολυκλαδικού Λυκείου και καταγγέλλοντας παράλληλα για μεθοδεύσεις το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας επίσης, ο Δήμος Αλώνας είναι κλειστός χτες και σήμερα.

Μαθητές, γονείς, καθηγητές και δημοτική αρχή είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να αλλάξει η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που προβλέπει τη δημιουργία Πολυκλαδικού στη Σκάλα Ωρωπού. Καταγγέλλουν το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γιατί, προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο τέτοιο λύκειο στην περιοχή, ζήτησε από όλους τους ΟΤΑ προτάσεις για την έδρα του, αγνοώντας όμως το Δήμο Αυλώνα. Ετσι το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία του πολυκλαδικού στη Σκάλα Ωρωπού.

Οι μαθητές και οι φορείς του Αυλώνα επισημαίνουν ότι είναι αναγκαία η δημιουργία πολυκλαδικού στην πόλη τους, γιατί υπάρχουν ήδη οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των μαθητών από τις γύρω περιοχές, ενώ αναφέρουν και τον κίνδυνο να κλείσει το Γενικό Λύκειο.

Ο δήμαρχος του Αυλώνα, Δημήτρης Κυριακού,δήλωσε στο "Ρ": "Ο κίνδυνος να κλείσει το Λύκειο στην Αυλώνα και να υποβαθμιστεί η περιοχή εάν γίνει αλλού Πολυκλαδικό είναι μεγάλος. Εγινε μεθοδευμένη δουλία από το αρμόδιο Γραφείο της Νομαρχίας για να μείνει έξω η Αυλώνα. Είμαστε ενάντια στην απόφαση του ΝΣ, και θα ακολουθήσουν πιο σκληρές κινητοποιήσεις εάν δε δούμε αποτέλεσμα από τις συναντήσεις που θα έχουμε τις επόμενες μέρες".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κώστας Λιάκουρης,δήλωσε τη συμπαράσταση στα παιδιά, σε όλες τους τις αποφάσεις και κινήσεις. Ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου του Λυκείου, Νώντας Μπονάρος, είπε στο "Ρ" ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν: "Είμαστε ενωμένοι με τους γονείς και τους καθηγητές μας και με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής θα αντιπαλέψουμε τη μεθόδευση που έγινε για την περιοχή μας και βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία του Λυκείου".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ