Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε διατεταγμένη αποστολή οι κυβερνητικοί βουλευτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχωρώντας χτες σε μια επίδειξη αδιαλλαξίας δήλωσε ότι "η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, αυτή την πορεία, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να τη διαπραγματευτούμε έναντι οποιουδήποτε θέματος και οποιουδήποτε αιτήματος, όσο δίκαιο και αν είναι αυτό" (!). Προκειμένου να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το τι εννοεί, πρόσθεσε: "Πρέπει, λοιπόν, όλα τα αιτήματα των κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων, να εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο της πορείας της χώρας" (!).

Η αντιμετώπιση του αγώνα των αγροτών θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της διευρυμένης κυβερνητικής επιτροπής, μετά το τέλος της οποίας αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο Κ. Σημίτης.

Ο κομματικός μηχανισμός με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδη εντείνει τις προσπάθειές του με πρώτο στόχο να πειθαναγκαστούν τα μέλη και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ να φύγουν από τα οδοφράγματα και να αποδυναμωθεί η κινητοποίηση. Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Χ. Τρικούπη με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλία.

Μετά τη σύσκεψη ο Κ. Σκανδαλίδης "κάρφωσε" τους παριστάμενους βουλευτές Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας, ουσιαστικά, "προβληματική" τη δημόσια εμφάνισή τους, πλέον, σε περιοχές κοντά στα μπλόκα των αγροτών, αφού όπως είπε: "Ολοι θα υπερασπιστούμε την κυβερνητική πολιτική"! Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ