Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΝΕ
Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

"Το γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εξεγερμένους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες που μαχητικά πρωτοστατούν στα μπλόκα για να μην περάσει η αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική και οι επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ΚΝΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους αγρότες και καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την ενότητα και τη μαχητικότητα του δίκαιου αγώνα τους.

Οι αγρότες με τα μαζικά μαχητικά μπλόκα τους δίνουν μάχη ζωής κόντρα στο ξεκλήρισμα που τους οδηγεί η συντηρητική πολιτική και οι επιλογές - εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δίνουν απάντηση στις απειλές, στο συμβιβασμό, αποδεικνύοντας πως το δίκιο κρίνεται στους δρόμους και πως η δύναμη και η διέξοδος για το λαό και τη νεολαία βρίσκεται μόνο στον ενωμένο ασυμβίβαστο αγώνα κόντρα στη συντηρητική πολιτική και την υποταγή στην Ευρωδικτατορία των πολυεθνικών του Μάαστριχτ.

Γι' αυτό, ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, η νίκη τους να γίνει και δική μας.

Καλούμε όλους τους νέους της υπαίθρου και των πόλεων να σταθούν δίπλα στην αγωνιζόμενη αγροτιά της πατρίδας μας. Καλούμε τους νέους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους φοιτητές να εκφράσουν ενεργητικά την υποστήριξή τους.

Το Γραφείο του ΚΣ καλεί όλα τα στελέχη και μέλη της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν μέσα στη νεολαία, τους φορείς και το κίνημα, ώστε να εκφραστεί πολύμορφα ένα δυναμικό κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 1997 δεν είναι ένας ακόμη άδικος, αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Είναι ένας άγριος σκληρός προϋπολογισμός Μάαστριχτ που κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας. Σε αυτόν τον προϋπολογισμό της ολομέτωπης επίθεσης, εμείς έχουμε μόνο μια επιλογή, να αντιτάξουμε μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες και το λαό τη δική μας αγωνιστική αντεπίθεση.

Τις επόμενες μέρες πρέπει να τις κάνουμε μέρες μαζικής συντονισμένης και δυναμικής αγωνιστικής δράσης και αναμέτρησης με το παρόν και μέλλον της φτώχειας, της ανεργίας, των φραγμών στη μόρφωση που θέλουν να μας επιβάλουν.

Να βγούμε στους δρόμους, να φτιάξουμε τα δικά μας μαχητικά μπλόκα της αντίστασης και της αντεπίθεσης στη συντηρητική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ