Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αξιοπρόσεκτη... διαδικασία

Η εξωτερική πολιτική, στο σύνολό της, καθώς και τα ελληνοτουρκικά, έχουν συζητηθεί στα κυβερνητικά όργανα και η πολιτική μας κινείται στη βάση αυτών των αποφάσεων, υποστήριξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την επιστολή των 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την "κινητικότητα" περί των ελληνοτουρκικών.

Ομως, πριν λίγα 24ωρα, εξερχόμενος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από το Μέγαρο Μαξίμου, ερωτώμενος για το θέμα, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση στα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης και του κόμματός του. Τι, άραγε, ισχύει, ρωτήθηκε ο κ. Ρέππας από το "Ρ". Υπήρξε συζήτηση και απόφαση στα κυβερνητικά όργανα, από την οποία... έλειπε ο κ. Τσοχατζόπουλος ή τίποτα δεν έχει συζητηθεί και απλώς ο πρωθυπουργός εκβιάζει τις εξελίξεις;

Τότε, λοιπόν, ο κ. Ρέππας έδωσε την εξής, ουσιαστικά, απάντηση: Η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει καταληκτεί... Οταν καταληκτεί, όμως, θα συζητηθεί, κιόλας... Αυτός είναι ο "εκσυγχρονισμός": Πρώτα καταλήγουμε, αμέσως μετά αποφασίζουμε και κατόπιν... συζητάμε. Βέβαια, δε θα άλλαζε και τίποτα αν οι κυβερνώντες ακολουθούσαν μεταξύ τους τη διαδικασία που θέλει πρώτα να συζητάς και μετά να αποφασίζεις. Αλλωστε, στο ίδιο καζάνι της υποτέλειας βράζουν όλοι τους. Ομως η λογική τους είναι αξιοπρόσεχτη και για το "ήθος" και για το "ύφος" της. Ετσι, για να γίνει γνωστό σε όλους ότι οι μέθοδοι του "κοινωνικού διαλόγου" ακολουθούνται παντού. Και "μέσα" και "έξω".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ