Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προπαντός οικονομική δημοκρατία

Την άποψη, ότι χτες - 30ή επέτειο της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας - έπρεπε να θεμελιωθεί η νέα υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξέφρασε κατά την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου.

Ο υπουργός επέμενε σε αυτή την επιλογή - παρά τον προβληματισμό του διοικητή του Ιδρύματος Γρ. Σολωμού - για να στείλει "ένα μήνυμα δημοκρατίας στον ελληνικό λαό. Μιας δημοκρατίας που δεν έχει μόνο την πολιτική της διάσταση, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν παλεύει μόνο για πολιτική δημοκρατία, αλλά για οικονομική και προπαντός για κοινωνική δημοκρατία".

Η στήλη δε θα μπει στον πειρασμό να κάνει συγκρίσεις με τους "τεχνίτες του μυστριού" εκείνης της εποχής. Αλλά συνέλθετε κύριοι του εκσυγχρονισμού. Αυτά τα περί του αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτικές δημοκρατίες και "πράσινα άλογα" με τι θα γίνουν; Με τους απασχολήσιμους που θ' αναλάβουν από μόνοι τους την υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψή τους που λέει ο Σημίτης;

Εκτός αν ο υπουργός Εργασίας εννοεί την οικονομική δημοκρατία της "παγκοσμιοποιημένης" κυρίαρχης τάξης, όπου το ΠΑΣΟΚ παίρνει άριστα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ