Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αρση του αδιεξόδου "βλέπουν" οι Ολλανδοί

Συνάντηση με σημασία των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας χτες στη Μάλτα

ΒΑΛΕΤΤΑ .-

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Χανς βαν Μίρλο, δήλωσε χτες (όπως μεταδίδει το ΑΠΕ) ότι η Ελλάδα και η Τουρκία ξεπέρασαν το αδιέξοδο στη διαφορά τους σχετικά με μια ομάδα βραχονησίδων στο Αιγαίο.

"Σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πρόβλημα που υπάρχει", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χ. Μίρλο στο τέλος της διήμερης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βαλέττα.

"Σήμερα σημειώθηκε εδώ μια άρση του αδιεξόδου και στο μέλλον θα δούμε τα αποτελέσματά της", επισήμανε ο Χ. Μίρλο.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η άρση του αδιεξόδου επισκιάστηκε από την κρίση στην ειρηνευτική διαδικασία της Μέσης Ανατολής, αλλά τόνισε: "Ελπίζουμε να υπάρξει επιτυχία σ' αυτό. Δεν επιθυμώ να προεξοφλήσω τα αποτελέσματα που θα έχουμε τις επόμενες μέρες, αλλά θα είναι διαδικαστικής φύσεως και μάλλον θα οδηγήσουν σε συναίνεση". Ο Χ. Μίρλο αρνήθηκε ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

"Σημαντική" και "ωφέλιμη" χαρακτήρισε ο Τούρκος υφυπουργός ΕξωτερικώνΟνούρ Οϊμέν τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, μεταδίδει το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ από τη Μάλτα.

Ο Τούρκος υφυπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι οι επαφές αυτές εξασφάλισαν σημαντικές εξελίξεις και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε αναλυτικά η πρόταση της Ολλανδίας για τη σύσταση "επιτροπής σοφών".

Ο Ο. Οϊμέν απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών μπορεί να συναντηθούν στα περιθώρια της συνάντησης των χωρών της Παρευξεινίου Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. Θετικά βήματα για τη δημιουργία πλαισίου αντιμετώπισης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων έγιναν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις της Μάλτας, μεταδίδουν άλλωστε και οι απεσταλμένοι των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ