Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
"Ξηλώνεται" ο κλάδος ένδυσης

ΛΑΡΙΣΑ.-

Από τους 3.000 εργαζόμενους που ασχολούνταν στον κλάδο του έτοιμου ενδύματος στη Λάρισα, σήμερα εργάζονται σε μόνιμη βάση μόνο 500! Αυτό αναφέρθηκε στη συνέλευση του σωματείου εργατών - εργατριών έτοιμου ενδύματος, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν, επίσης, ότι η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ), δεν κάνουν κανένα έλεγχο στις επιχειρήσεις που δεν καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, αξίωσαν την υιοθέτηση και εφαρμογή της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει επεξεργαστεί η Ομοσπονδία Κλάδων Ενδυσης για μια κλαδική πολιτική, η οποία θα στοχεύει στην προστασία των ελληνικών προϊόντων ένδυσης από τον άνισο ανταγωνισμό των μεγάλων βιομηχανιών του εξωτερικού, με περιορισμούς στις εισαγωγές, με εξεύρεση νέων αγορών, με στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων στον κλάδο και τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δράσης για τους ιδιώτες που θα χτυπά την ασυδοσία και την κερδοσκοπία.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να καταργηθεί το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο "για την καταπολέμηση της ανεργίας", που ψηφίστηκε το 1996 και με το οποίο μεταφέρονται χρήματα του ΟΑΕΔ στις τσέπες των εργοδοτών. Τέλος, εκφράζουν την αντίθεσή τους στα "Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης", που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ