Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αλλάζει το σύστημα προσλήψεων

Τη σύσταση επιτροπής για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων ειδικών κατηγοριών ατόμων, με βάση το νόμο 1648/86,αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η επιτροπή πρέπει σε διάστημα δυο μηνών να υποβάλει σχέδιο νόμου με σκοπό "την αντικειμενικοποίηση και διαφάνεια στην εφαρμογή του συστήματος προσλήψεων". Παρατηρήσεις θα υποβάλουν στην επιτροπή και φορείς όπως η ΠΕΑΕΑ, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με ειδικές ανάγκες, η Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας και ο... ΣΕΒ. Στην ανακοίνωση τού υπουργείου δεν αναφέρεται η ΓΣΕΕ ή άλλες εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι ειδικές επιτροπές που κρίνουν ανά νομό τις αιτήσεις πρόσληψης των ατόμων που προβλέπει ο ν.1648, είχαν να λειτουργήσουν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρσι συγκροτήθηκαν τελικά, αλλά και πάλι υπήρξαν προβλήματα στις τοποθετήσεις που αποφάσιζαν. Είχε παρατηρηθεί και η τοποθέτηση ατόμων σε "προβληματικές" επιχειρήσεις που ετοιμάζονταν να... κλείσουν ή έκαναν μετατάξεις.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος,ήθελε να μεταφέρει την αρμοδιότητα στις νομαρχίες για να πάρει πίσω τις... Επιθεωρήσεις Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ