Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ. ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΟΧΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
στη γειτονική Αλβανία

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε τον ελληνικό λαό να ενεργοποιηθεί, να μη γίνει στρατιωτική επέμβαση και να υπάρχει φαρμακευτική, ανθρωπιστική βοήθεια σ' αυτό το λαό που έχει τεράστια προβλήματα, όχι αποκλειστικά με δική του ευθύνη

Ενώ ο λεγόμενος διεθνής παράγοντας συμπεριφέρεται στην Αλβανία σαν σε ιδιόκτητο "ξέφραγο αμπέλι", την ίδια ώρα στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, από τους οπαδούς του Μπερίσα, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να πνιγεί η φωνή της "Εθνικής Επιτροπής Σωτηρίας του Λαού" που εκφράζει τους πόθους των εξεγερμένων αγωνιστών.

Ετσι, ενώ από χτες τουλάχιστον 450 Ιταλοί πεζοναύτες με το πολεμικό πλοίο "Σαν Τζιούστο" έχουν ήδη εγκατασταθεί σε λιμάνι του Δυρραχίου, με άλλοθι "τη ρυμούλκηση κάποιου πλοίου μεταναστών", ταυτόχρονα - και ενώ έληγε το τελεσίγραφο των εξεγερμένων προς τον Μπερίσα - οι δυνάμεις γύρω από την κυβέρνηση Φίνο, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να απομονώσουν τους εξεγερμένους από τη λήψη των αποφάσεων και επίσης να περάσουν με επιτυχία τις "εξετάσεις" που δίνουν στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινές της δηλώσεις, επισήμανε για τις εξελίξεις: Εχουν πέσει πάνω στους Αλβανούς, να τους στείλουν στρατιωτική δύναμη, να τους στείλουν αστυνομική δύναμη, να τους στείλουν λεφτά, για να παρεμποδίσουν το λαό να αποφασίσει τι θέλει. Εγώ δεν ξέρω αν ο λαός μπορεί να δώσει σε όλα λύσεις και σε βάθος. Αλλά ο λαός πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του.


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ