Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΔΙΑΘΕΣΗ της Ουάσιγκτον, να προωθήσει διαδικασίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι οι τριβές στους κόλπους του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης θα συνεχιστούν... (σελίδα 5).ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, στην Κέρκυρα, τις προκλητικές δηλώσεις του, αλλά και την επίθεσή του στο ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση (σελίδα 6).

ΜΑΖΙΚΗ και μαχητική πορεία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Βέλγιο, όπου περίπου 100.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στην "Πορεία για Δουλιά" και συμπαράστασης στους μεταλλεργάτες (σελίδα 8).

Η ΡΩΣΙΑ έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ στις εξαγωγές όπλων και να γίνει ο πρώτος εξαγωγέας διεθνώς ως το τέλος του αιώνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κρατικής εταιρίας εξοπλισμών της Ρωσίας Ντ. Μορόζοφ (σελίδα 9).

ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ να μεταστεγαστεί και να απομακρυνθεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού από τη θέση στην οποία βρίσκεται σε περιοχή του Αγίου Τρύφωνα, εκφράζει με κείμενο, που κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους, η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων (σελίδες 10-11).

ΠΕΙΘΗΝΙΟ όργανο του διορισμένου περιφερειάρχη θέλει να καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, η κυβέρνηση. Ετσι επείγεται να προωθήσει το νομοσχέδιο για την περιφερειακή οργάνωση της χώρας που εντείνει τον έλεγχο της περιφέρειας στους αιρετούς (σελίδα 24).

"ΔΕΚΑΡΑ" για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα δε δίνει ο Οργανισμός Ελληνικού Νηογνώμονα και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά, καθώς αυξάνεται η "μακάβρια λίστα" των ναυτικών ατυχημάτων (σελίδα 32).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ