Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΜΝΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με δυναμικό τρόπο αντέδρασε, χτες, το σύνολο των κατοίκων της Κοινότητας Γυμνού Εύβοιας, στην εφαρμογή του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας", που προβλέπει τις αναγκαστικές συνενώσεις. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κοινοτικού συμβουλίου, που έχει απορρίψει ως ανεδαφικό και διαλυτικό για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) το εν λόγω πρόγραμμα, εκατοντάδες κάτοικοι κατέλαβαν το πρωί το δρόμο έξω από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

Αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας Δ. Κουρογιάννη,συναντήθηκε με το νομάρχη Θ. Μπουραντά και του παρέδωσε 1.420 εκλογικά βιβλιάρια των κατοίκων (το 97%, δηλαδή, των εχόντων δικαίωμα ψήφου στην κοινότητα). Ο πρόεδρος της κοινότητας κατήγγειλε τη διάλυση των ΟΤΑ που προωθεί η κυβέρνηση με τις αναγκαστικές συνενώσεις, καθώς και τη στάση της διοίκησης της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Εύβοιας που έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση και θέληση των ΟΤΑ και των κατοίκων. Από την πλευρά του ο νομάρχης δήλωσε ότι θα τους "συμπαρασταθεί" με το να "μεταφέρει τη διαμαρτυρία και την κατάθεση των βιβλιαρίων τους στον υπουργό Εσωτερικών".

Να σημειώσουμε ότι το 80% των ΟΤΑ της Εύβοιας (165 δήμους και κοινότητες) έχουν απαντήσει αρνητικά στις αναγκαστικές συνενώσεις. Η ΤΕΔΚ, που εκφράζει την κυβερνητική πλειοψηφία, έστειλε δική της πρόταση για δημιουργία 19 δήμων στην Εύβοια, ενώ δεν τολμά να συγκαλέσει ούτε γενική συνέλευση.

  • Τη διαφωνία της με τις αναγκαστικές συνενώσεις και τον τρόπο που τις προωθεί η ΤΕΔΚ Φωκίδας, εκφράζει, με ομόφωνο ψήφισμά της, η Κοινότητα Μανάγουλης Δωρίδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ