Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Από εμπορικό θα γίνει καφενείο

Τον αποκλεισμό του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου από εμπορικά μικρομάγαζα και κάθε άλλου είδους ανάλογες δραστηριότητες έχει βάλει στόχο η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, με σκοπό την αλλαγή της φυσιογνωμίας του κέντρου, μετατρέποντάς το σε ένα μεγάλο καφενείο. Ηδη κάποιοι δρόμοι του κέντρου έχουν κλειστεί και κάποιοι άλλοι έχουν μονοδρομηθεί. Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Π. Τζανίκος για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του αποκλεισμού, ήταν ότι πρέπει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έργων του φυσικού αερίου. Ομως σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, κάτω από την πίεση, τόσο των εμπόρων, ιδιοκτητών και κατοίκων, όσο και δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος αποκάλυψε τα πραγματικά σχέδιά του για την "αναβάθμιση" του κέντρου.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί. Στον κεντρικό δρόμο έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο σε λεωφορεία και ταξί. Μάλιστα για να χρυσώσει το χάπι, η δημοτική αρχή μιλάει για έργα υποδομής, όπως υπόγεια πάρκινγκ, δημοτική συγκοινωνία και αστυνομία, τα οποία όμως είναι άγνωστο το πότε θα γίνουν και με τι χρήματα.

Διώχνει τα μικρομάγαζα

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο θα έχει άμεσες επιπτώσεις στα μικρομάγαζα, καθώς δε θα μπορούν να πλησιάζουν εκεί αυτοκίνητα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Ετσι αυτό που λειτουργεί σήμερα ως αγορά θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές ή θα αντικατασταθεί από τα πολυεθνικά πολυκαταστήματα που λειτουργούν κοντά στην αγορά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η αλλαγή χρήσης γης που θα προέλθει, από εμπορική σε ψυχαγωγίας και πολιτισμού, θα δημιουργήσει μεγάλη αύξηση στα ενοίκια. Αποτέλεσμα όλες οι υπάρχουσες μικρές επιχειρήσεις να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να οδηγηθούν σε κλείσιμο. Ετσι, το κέντρο από περιοχή έντονης εμπορικής δραστηριότητας θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης.

"Οποιανού του αρέσει"

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα ήταν κάτι παραπάνω από εριστικός απέναντι στους εμπόρους της περιοχής, που ζήτησαν να μην αλλάξει η φυσιογνωμία του κέντρου, όταν τους αποκάλυψε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δε γίνονται για τα έργα του φυσικού αερίου που είχε χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα. Μιλώντας για τις αντιδράσεις των εμπόρων για το κέντρο, είπε χαρακτηριστικά "οποιανού του αρέσει, εμάς δε μας νοιάζει", ενώ σε παρόμοια συζήτηση, μιλώντας για τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής για το κέντρο, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά "δε μας ενδιαφέρουν τα σουβλατζίδικα και αυτοί που πουλούν κρεμμύδια"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ