Παρασκευή 1 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Ενοχλεί πολλούς η δράση της ΚΝΕ

Κάλεσμα του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ προς όλα τα κομματικά μέλη για ολόπλευρη καθημερινή στήριξη της ΚΝΕ, έτσι ώστε να γίνουν "κοντά" τα χέρια της αντίδρασης...

Την τραμπούκικη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ προχτές το βράδυ, από ομάδα νεοφασιστών της "Χρυσής Αυγής", καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το Γραφείο της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ τονίζει: "Είναι πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, που μέλη και στελέχη της ΚΝΕ γίνονται στόχος προκλητικών επιθέσεων είτε από φασιστικές ομάδες, όπως η προχτεσινή επίθεση νεοφασιστών της "Χρυσής Αυγής", είτε από ομάδες του μηχανισμού του Δήμου Αθήνας, αλλά και από τα επίσημα αστυνομικά όργανα, με ελέγχους, συλλήψεις, προπηλακισμούς, μηνύσεις και προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα.

Είναι φανερό ότι η πλούσια δράση της ΚΝΕ Αθήνας ενοχλεί πολλούς, πρώτα και κύρια τις κάθε λογής εξουσίες και μηχανισμούς. Τους ανησυχούν οι πρωτοβουλίες των οργανώσεων της ΚΝΕ για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας στους χώρους δουλιάς και μόρφωσης. Τους ανησυχεί προπαντός η απήχηση που βρίσκουν στη νεολαία οι θέσεις της για τα προβλήματα, η ζωντάνια της, η δράση της. Διπλάσιος ήταν φέτος ο αριθμός των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ, υπερτριπλάσιος ο αριθμός των νεολαίων που συμμετείχαν σ' αυτές. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους οι επιθέσεις ενάντια στα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, οι κάθε λογής πιέσεις, στο μέλλον θα πυκνώσουν.

Τα καθοδηγητικά όργανα της ΚΟΑ, η Επιτροπή Πόλης, οι Αχτιδικές Επιτροπές, τα Γραφεία των ΚΟΒ καλούνται να δυναμώσουν την πολιτική και ιδεολογική βοήθεια στα αντίστοιχα όργανα και τις οργανώσεις της ΚΝΕ Αθήνας. Ταυτόχρονα τα στελέχη, τα μέλη, οι οπαδοί του ΚΚΕ καλούμαστε να παρέχουμε σε καθημερινή βάση κάθε είδους πρακτική βοήθεια στις οργανώσεις, στα μέλη και στους φίλους της ΚΝΕ, για να είναι "κοντά" τα χέρια της αντίδρασης, για να φτάσει όσο γίνεται πιο πλατιά η φωνή της ΚΝΕ στη νέα γενιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ