Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλήρης ενσωμάτωση στην κυβερνητική πολιτική

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα νοσοκομειακών γιατρών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και νήσων καλεί τους γιατρούς να συσπειρωθούν γύρω απ' τις θέσεις της, για την αλλαγή των συσχετισμών των δυνάμεων στο ΔΣ της ΕΙΝΠΙΣ, στις επερχόμενες εκλογές

Τον εκφυλισμό - στον οποίο έχουν οδηγήσει οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ", την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΕΙΝΠΙΣ) - καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Νοσοκομειακών Γιατρών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.

Στη δίχρονη πορεία, επισημαίνει η ΔΕ, το ΔΣ της ΕΙΝΠΙΣ ενσωματώθηκε πλήρως στην κυβερνητική πολιτική για τα νοσοκομεία. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει, την απόφαση του ΔΣ της ΕΙΝΠΙΣ για την ετεροαπασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, που πήρε στις 11.9.1995, ενώ η θητεία του είχε λήξει το καλοκαίρι του 1995. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα και δικαιολογείται με το εξής καταπληκτικό σκεπτικό: Η εναλλακτική λύση της ετεροαπασχόλησης εντός και εκτός του νοσοκομείου (ή σε συνδυασμό), θα αποτελέσει λύση εφόσον η πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων έχει δείξει ότι δεν υπάρχει προοπτική καν λύσης των πολλών και συσσωρευμένων προβλημάτων των νοσοκομειακών. Μάλιστα το σκεπτικό της ΕΙΝΠΙΣ έχει και προέκταση: "Επειδή, αναφέρουν τα πρακτικά, η πρόταση για ετεροαπασχόληση μειοψήφησε για λίγους ψήφους στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (Μάης 1995) και επιπλέον στο διάστημα που μεσολάβησε δεν άλλαξε τίποτε προς το καλύτερο, ενώ παράλληλα η πραγματικότητα αποβαίνει όλο και πιο αρνητική για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ζητάμε, ως ΕΙΝΠΙΣ, ομόφωνα να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ για να ξαναδεί το θέμα της ετεροαπασχόλησης".

Οι αντιπρόσωποι στο 3ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, πήραν τις εξής βασικές αποφάσεις: Της παραμονής των δημόσιων νοσοκομείων στο δημόσιο - με τη μορφή ΝΠΔΔ - του θεσμού της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την ένταξη των πανεπιστημιακών στο ΕΣΥ.Ετσι αντί το ΔΣ της ΕΙΝΠΙΣ να αγωνιστεί και να προσπαθήσει να "περάσει" την απόφαση στους γιατρούς της μεγαλύτερης, όπως αναφέρει, Ενωσης της χώρας,... προβληματίζεται για τους συνδικαλιστές της "άλλης άποψης" και "εκτός του ΔΣ της ΕΙΝΠΙΣ που προσδοκούν λύσεις για μεγάλα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών". Κι όταν λένε "άλλη άποψη", εννοούν τη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.

Μ' άλλα λόγια ομολογούν - και το γράφουν κιόλας στα πρακτικά - ότι όλοι - πλην της ΔΕ - έχουν παραιτηθεί από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση. Δεν προκήρυξαν, τονίζει η ΔΕ, έγκαιρα εκλογοαπολογιστική συνέλευση με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί απ' τις συλλογικές διαδικασίες. "Χαρακτηριστικό, αναφέρει η ΔΕ, της αδιαφορίας και της συνειδητής επιλογής τους για διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο, είναι ο διορισμός από ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - "ΣΥΝ" της Εφορευτικής Επιτροπής χωρίς καν Γενική Συνέλευση για να γίνουν οι εκλογές σε ημερομηνία που ακόμα συζητείται".

Η ΔΕ καλεί τους γιατρούς να συσπειρωθούν γύρω απ' την παράταξη, γιατί, όπως τονίζει, η "αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στο ΔΣ της ΕΙΝΠΙΣ αναδεικνύεται σε κυρίαρχο για τις επερχόμενες εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής". Ετσι θα αναδειχτεί ένα ΔΣ στην ΕΙΝΠΙΣ που θα υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, θα αντιστέκεται στις επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εμπορευματοποίηση της υγείας και θα αγωνίζεται για την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των νοσοκομειακών γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ