Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα απολογείται ο 16χρονος

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε χτες από τον ανακριτή, για να απολογηθεί, ο 16χρονος Θ. Τ., που ομολόγησε στην Αστυνομία ότι σκότωσε τις ηλικιωμένες αδελφές Βασιλική Καρακάση και Ολγα Περάκη, μέσα στο σπίτι τους, στους Αμπελόκηπους. Την προθεσμία ζήτησε, προκειμένου να βρει συνήγορο υπεράσπισης.

Ο ανήλικος προσήχθη από την Ασφάλεια στο ανακριτικό γραφείο τις πρωινές ώρες. Τον συνόδευε η μητέρα του, η οποία αντέδρασε έντονα όταν είδε τους αδηφάγους φακούς των τηλεοπτικών συνεργείων στραμμένους πάνω στο γιο της. "Το παιδί μου ήταν πάντα καλό..., είπε μετά. Ποτέ δεν είχε προβλήματα με την Αστυνομία. Δεν είδα αλλαγή στη συμπεριφορά του. Οταν μάθαμε για το έγκλημα από την τηλεόραση και ακούσαμε ότι υπήρχε στο τραπεζάκι ένας μισοφαγωμένος κουραμπιές, μου είπε ο μικρός "εγώ τον έφαγα". Κατάλαβα, τον πήρα και πήγαμε μαζί στην Αστυνομία και παραδόθηκε".

Στο διπλό φονικό οδηγήθηκε ο ανήλικος δράστης, όταν, όπως ομολόγησε ο ίδιος, οι ηλικιωμένες γυναίκες, αφού τους έδωσε το νοίκι δύο μηνών, τού έκαναν παρατηρήσεις για τη διαγωγή του και απείλησαν με έξωση την οικογένειά του. Θύμωσε κι έσπρωξε τη μια αδελφή, ενώ η άλλη πήρε ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του. Το κακό δεν άργησε να γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ