Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση νόμου για τις προμήθειες

Πρόταση νόμου για «τις εγγυήσεις διαφάνειας κατά τη σύναψη συμβάσεων δημοσίων έργων, κρατικών προμηθειών και υπηρεσιών» κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Με την πρόταση δεν προτείνεται η σύσταση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής όπως έλεγαν επί μέρες τα στελέχη της ΝΔ και κατηγορείται η κυβέρνηση γιατί απέρριψε παλιότερα σχετική πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση «Επιτροπής Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων» που θα είναι αρμόδια για την εκτέλεση των ακυρωτικών αποφάσεων που εκδίδονται από τα δικαστήρια. Κατά την πρόταση, η Επιτροπή αυτή, που θα αποτελείται από μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα κρίνει αν πρέπει να επαναληφθεί ένας διαγωνισμός ανάθεσης μιας σύμβασης και από ποιο σημείο ή αν θα πρέπει να συνεχιστεί η εκτέλεση της σύμβασης. Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου, «με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, η οποία οδηγεί στο να φθάνει το κόστος μιας σύμβασης ακόμα και στο διπλάσιο, πέραν της διαιώνισης της παρανομίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ