Τετάρτη 12 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Εμπόδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το θέμα των Στροβιλίων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προειδοποίησε ότι το θέμα των Στροβιλίων είναι δυνατό να εξελιχθεί σε εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και την ανάπτυξη των σχέσεών της με την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να παγώσει το διάλογο με την Τουρκία αν δεν αποκατασταθεί το «στάτους κβο» στην περιοχή των Στροβιλίων. Επίσης, δεν απέκλεισε την αναστολή της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αν συνεχίσει η Αγκυρα την πολιτική των προκλητικών ενεργειών στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αντιδράσει με συναισθηματικό τρόπο και επεσήμανε ότι πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έθεσε το θέμα των Στροβιλίων στους ομολόγους του στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και ζήτησε να ασκήσουν την επιρροή τους για αποκατάσταση του «στάτους κβο».

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια των Τούρκων και σημείωσε ότι δε συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος καλών σχέσεων και διαλόγου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ