Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ενωμένοι, μια γροθιά, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας»

«Πώς να σηκώσουμε κεφάλι όταν φοβούμαστε ότι θα διώξουν τα παιδιά μας από το εργοστάσιο; Αυτό μας κάνει να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να μην έχουμε το θάρρος να φωνάξουμε "δεν πάει άλλο". Κάποιοι από το σωματείο έβαλαν τα παιδιά τους στη δουλιά...», είπε στην Αλ. Παπαρήγα μια από τις γυναίκες.

«Πώς στη ΛΑΡΚΟ εκλέχτηκε ένα τέτοιο σωματείο; Να λοιπόν που έχει μεγάλη σημασία πώς ψηφίζουμε» ήταν η απάντηση. «Μπορούμε να διαλέγουμε το "θα διώξουν το παιδί" από το "δεν μπορεί το παιδί μου να δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες"; Εξάλλου, αν πουληθεί η ΛΑΡΚΟ είστε βέβαιοι ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ή ότι δε θα κλείσει;», πρόσθεσε.

«Επειτα, τα παιδιά σας μπορούν να ζήσουν με 600 ευρώ το μήνα; Δεν παντρεύονται πια τα νέα ζευγάρια γι' αυτό το λόγο, δε γεννιούνται παιδιά. Είναι αυταπάτη ότι αν δε φωνάξουμε θα λύσουμε τα προβλήματα. Ούτε τα παιδιά μας αντέχουν μια τέτοια ζωή. Και πρέπει να τα βοηθήσουμε κι εμείς. Να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τους φόβους και τις ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει», κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφυτη με το σύστημα η ανεργία

«Βολεύουν τους "δικούς τους" και οι άλλοι μένουν χωρίς δουλιά», είπε στη συνέχεια κάποια άλλη γυναίκα.

«Από τη στιγμή που υπάρχει ανεργία, κάποιοι θα μείνουν άνεργοι. Και τους "δικούς τους" να μη βάλουν, πάλι κάποιοι θα μείνουν άνεργοι. Εμείς καταγγέλλουμε το ρουσφέτι, γιατί έτσι εγκλωβίζουν κάποιους να τους ψηφίσουν. Είμαστε ενάντια σε αυτή την κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι δε θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, ακόμα κι αν καταργηθεί η ρουσφετολογία. Διότι την ανεργία τη γεννά μια συγκεκριμένη πολιτική και δε θα επιλέξουμε αν οι άνεργοι θα είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ. Το θέμα είναι να μην υπάρχουν άνεργοι, να τους έχουν στο τσεπάκι τους για να υφαρπάζουν την ψήφο τους» είπε η Αλ. Παπαρήγα

Για να προσθέσει: «Τι αξίες παίρνει ένα παιδί, όταν ξέρει ότι εξασφάλισε τη δουλιά με τέτοιο τρόπο; Κι ύστερα λέμε ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν αξίες! Λέει ο γονιός του παιδιού να μην πάει στη διαδήλωση γιατί θα το απολύσουν. Δε βοηθάς το παιδί έτσι. Πού να τις βρει τις αξίες;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό ραντεβού στο Αιγάλεω(2007-07-03 00:00:00.0)
Για το ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο(2007-02-08 00:00:00.0)
Τρεις γενιές προλετάριοι για να πλουτίζει η ολιγαρχία(2006-08-13 00:00:00.0)
Απελπισία(1997-07-16 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων το κίνημα παιδείας(1996-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ