Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μη χαθεί άλλος χρόνος!

«Ολα τα παιδιά που δουλεύουν στους εργολάβους αντιδρούν και οι γονείς τους δεν τα υποστηρίζουν, αλλά υποσκάπτουν την προσπάθειά τους», είπε ένας νεαρός, εργαζόμενος και ο ίδιος στις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ.

«Οι γονείς νομίζουν ότι έτσι βοηθάνε. Δε βοηθάνε. Η γενική τάση είναι η φθηνή εργατική δύναμη των νέων και η προσωρινή απασχόληση», απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Και συνέχισε εξηγώντας: «Για να βρει αγοραστές το κράτος να εκποιήσει το 33,5% που του ανήκει από τη ΛΑΡΚΟ θα μειώσει ακόμα περισσότερο το μόνιμο προσωπικό, και θα γεμίσει με προσωπικό από τους εργολάβους. Και αυτό γίνεται σε κάθε κλάδο. Πρέπει η δράση να στριμώχνει τον αντίπαλο και ο αντίπαλος τώρα δεν είναι καθόλου στριμωγμένος».

«Είπατε ότι η ΛΑΡΚΟ δεν είναι δημόσια. Εδώ όμως δεν κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατί πρέπει να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ», έθεσε τον προβληματισμό της μια από τις παραβρισκόμενες.

«Είναι πρόσχημα για να μην κάνουν προσλήψεις σταθερού προσωπικού. Γιατί όταν θέλουν να κάνουν αυτό το δουλεμπόριο είναι ιδιωτική επιχείρηση, όταν είναι να κάνουν μόνιμες προσλήψεις είναι δημόσιο! Από τα νοσοκομεία λείπουν 20.000 νοσοκόμες. Γιατί δε διεξάγουν διαγωνισμό; Θέλουν πρώτα να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, θέλουν να κερδίσουν χρόνο».

«Είναι αδιανόητο να κάνουμε έναν αγώνα και να μην είστε μαζί μας! Πώς θα δώσετε απάντηση από τη στιγμή που πάτε και τους ψηφίζετε;», είπε ένας άλλος νεολαίος εργαζόμενος στους εργολάβους. «Εμείς θα είμαστε μαζί σας!», απαντούσαν πολλές γυναίκες.

«Ο,τι έχουμε κερδίσει σ' αυτόν τον τόπο μας το χάρισε κανένας; Πολλοί πιστεύουν ότι ο κατήφορος αυτός θα σταματήσει. Δε θα σταματήσει από μόνος του. Εμείς θα τον σταματήσουμε! Είδατε στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική σπάνε τα μούτρα τους. Αν αφήσουμε να χαθεί κι άλλος χρόνος θα ορθωθούν κι άλλα εμπόδια μπροστά μας. Να μη χαθεί άλλος χρόνος! Αυτή είναι η θέση μας», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Τον κατήφορο τον σταματάνε οι λαοί όταν αφήνουν στην άκρη το εγώ και βάλουν μπροστά το εμείς. Διαπαιδαγωγούμε σκλάβους; `Η ανθρώπους που θέλουν μια αξιοπρεπή ζωή;», πρόσθεσε μια άλλη γυναίκα που παρακολουθούσε τη συζήτηση, για να καταλήξει λίγο αργότερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Συσπειρωθείτε με βάση τα συμφέροντά σας και θα συναντηθούμε, είναι βέβαιο!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ