Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9588

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ των συνδυασμών συνεργασίας

Στις 15 Οκτώβρη να εκφραστεί μαζικά σε όλη τη χώρα η υποστήριξη των συνδυασμών που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές κινήσεις και αγωνιστές

Την Κυριακή το βράδυ κατατέθηκαν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζουν σε όλες τις νομαρχίες και τους δήμους της χώρας το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές δυνάμεις. Χτες το μεσημέρι, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου για τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές οι δυνάμεις που στηρίζουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας. Η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Μαντάς, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, ο Χαρίλαος Αρχοντής εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και ο Φώτης Βαρδής από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης και μέσο έκφρασης για κάθε εργαζόμενο, κάθε προοδευτικό, ανυπότακτο άνθρωπο, που θέλει δημοτικές και νομαρχιακές αρχές οι οποίες θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν στο πλευρό του, που θέλει να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφάρμοσαν το ΠΑΣΟΚ πριν και η ΝΔ σήμερα και οι εντολοδόχες τους τοπικές αρχές.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Κυβερνητική αδιαλλαξία και αυταρχισμός

Μαζική και δυναμική ήταν η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των δασκάλων στην Αθήνα, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και την Παρασκευή. Η κυβέρνηση όμως, στάθηκε προκλητικά αδιάλλακτη απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, τους οποίους αντιμετώπισε για άλλη μια φορά με ΜΑΤ και χημικά. «Ο αυταρχισμός αποτελεί μόνιμο συνοδο της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβερνητικής αδιαλλαξίας», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καλώντας εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και νεολαία να συντονίσουν την πάλη τους διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο εισόδημα και την Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Λαϊκή Παιδεία.


ΣΕΛ.  3


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριό της

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδομών και Ξύλου (UITBB), μέλους της ΠΣΟ, που έγιναν στην Αθήνα με το σύνθημα «Χτίζουμε το μέλλον μας με τον ταξικό συνδικαλισμό και την ενωμένη δράση».


ΣΕΛ.  15

Associated Press

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΚΟΥΒΑΝΩΝ
Συγκέντρωση μπροστά στο Λευκό Οίκο

«Φυλακίστε τον Ποσάδα, ελευθερώστε τους Πέντε» ήταν το σύνθημα της μαχητικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ουάσιγκτον, μπροστά από το Λευκό Οίκο για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών.


ΣΕΛ.  16
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
«Φτύνουμε αίμα για 400 ευρώ»

Στα όριά τους βρίσκονται το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά και οι εργαζόμενοι σε αυτό, όπως κατήγγειλαν στην αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Πειραιάς Αναγέννηση» που τους επισκέφτηκε, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Ελπίδα Παντελάκη.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ