Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και τι θ' αλλάξει;

Ερώτηση «αφελούς» τινός προς «κύμβαλα αλαλάζοντα» τηλεοπτικών παραθύρων: Κι αν παραιτηθεί ο Τσιτουρίδης κι έρθει άλλος στη θέση του, τι θα γίνει; Θα εξαφανιστεί η διαφθορά; Οι πολιτικοί του δικομματισμού θα χαλάσουν τους «γάμους» τους με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις «κουμπαριές» τους με τα «λαμόγια»; Θα διαλυθούν τα «καρτέλ» και θα σταματήσει η κερδοσκοπία; Αυτά, πια, δεν τα πιστεύουν ούτε οι ανεγκέφαλοι.

Γιατί, λοιπόν, «τσιρίζει» ο Τράγκας, «διώξτε τον Τσιτουρίδη»; Διότι θέλει να «ξεπλύνει» τη ΝΔ από την «ντροπή των σκανδάλων». Γιατί «ουρλιάζει» ο Κακαουνάκης, «φύγε Τσιτουρίδη»; Διότι θέλει να «δικαιωθεί» το ΠΑΣΟΚ, που το παίζει «λευκή περιστερά», ενώ ακόμα και στελέχη του και πρώην υπουργοί του, όπως ο Στ. Τζουμάκας, αποκαλύπτουν ότι ήταν και είναι κι αυτό «χωμένο μέχρι το λαιμό» στη διαφθορά. Και οι δυο φωνάζουν για ν' αθωώσουν το σύστημα.

Πείτε ότι φεύγει ο Τσιτουρίδης - σιγά μην πούμε εμείς να μείνει - τι θ' αλλάξει από την πολιτική της κυβέρνησης; Τίποτα. Πείτε ότι φεύγει και η ΝΔ κι έρχεται στην κυβέρνηση πάλι το ΠΑΣΟΚ - για μας το ίδιο κάνει - τι θ' αλλάξει από την πολιτική που εφαρμόζεται; Τίποτα. Οσο διατηρείται ο δικομματισμός στην κυβερνητική εξουσία θα έχουμε «μια από τα ίδια», καθώς τα δυο κόμματα δεν έχουν καμιά ουσιαστική πολιτική διαφορά. Κι όσο παραμένει το ίδιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα θα βρισκόμαστε μπροστά στα ίδια προβλήματα διαφθοράς. Γιατί η διαφθορά, συστατικό του συστήματος, απορρέει από την αδιάρρηκτη διαπλοκή της πολιτικής κυβερνήσεων και κράτους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί. Αλλά οι επιχειρηματίες, άπληστοι όντες, λαδώνουν και κανέναν του κρατικού μηχανισμού ή και του κυβερνητικοκομματικού και κάνουν τη δουλιά τους σε βάρος «συναδέλφων τους», οπότε τους βγάζουν τ' άπλυτα στη φόρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ