Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει τα κρούσματα αυταρχισμού κατά διαδηλωτών

Τα πρόσφατα κρούσματα αυταρχισμού σε βάρος των διαδηλωτών στην Αθήνα και στον Πειραιά καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», τονίζοντας ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι προχτές οι αστυνομικές δυνάμεις, ενεργώντας προφανώς με «άνωθεν» εντολές, απρόκλητα απώθησαν βίαια και χρησιμοποίησαν χημικά ενάντια στους διαδηλωτές σε δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις: των εκπαιδευτικών στην Αθήνα και των εργατών μετάλλου στον Πειραιά. Προσθέτει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν την προσέγγιση των εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μαξίμου και την παρακολούθηση δίκης στα δικαστήρια του Πειραιά, η οποία αφορούσε το θάνατο εργατών σε «ατύχημα», παραβιάζοντας εκτός των άλλων την ισχύουσα νομοθεσία.

Επισημαίνει ότι τα γεγονότα αυτά «αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η επιχείρηση παραπέρα συρρίκνωσης του συνταγματικού αυτού δικαιώματος έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν με προτάσεις "διαλόγου" σαν αυτή του κ. Πολύδωρα, με γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, με την απαγόρευση της διαδήλωσης κατά την επίσκεψη Κλίντον, με προετοιμασία σχετικού προσχεδίου νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο τελικά αποσύρθηκε κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή.

»Παράλληλα, υπάρχει η αντισυνταγματική πρακτική των αστυνομικών δυνάμεων να παρίστανται στις συναθροίσεις σε πλήρη πολεμική προετοιμασία, σε δυσανάλογο προς τους διαδηλωτές αριθμό, όπως επίσης η παράνομη πρακτική της αποστολής μυστικών αστυνομικών ανάμεσα στους διαδηλωτές, η παρακολούθηση συναθροίσεων που διεξάγονται σε κλειστό χώρο, είτε η καταγραφή των διαδηλωτών με τις κάμερες του συστήματος C4I».

Καταλήγει ότι ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η δημοκρατική κοινή γνώμη πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτές τις προκλήσεις, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνάθροιση, καθώς και το σύνολο των δημοκρατικών δικαιωμάτων που έχουν υποστεί πλήγματα τα τελευταία χρόνια με τους τρομονόμους, τη Συνθήκη Σένγκεν, κλπ.

  • «Η ελευθερία των συναθροίσεων, τα δημοκρατικά δικαιώματα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Με αυτό το θέμα η «Δημοκρατική Συσπείρωση» παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (Ακαδημίας 60).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντονες αντιδράσεις από δικαστές και καθηγητές(2020-11-17 00:00:00.0)
«Οχι» στην πολιτική καταστολής και εκβιασμού του λαϊκού Κινήματος(2007-11-16 00:00:00.0)
Μηνυτήρια Αναφορά - σταθμός για τη χρήση χημικών(2006-10-13 00:00:00.0)
Αμεσες πρωτοβουλίες αγωνιστικής συσπείρωσης(2001-09-07 00:00:00.0)
«Αστυνομική ράβδος» κατά του λαού!(2001-03-10 00:00:00.0)
"Αντικειμενικότητα"!(1999-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ