Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Γενικόλογες» οι αναφορές Τζουμάκα...

Τις παραιτήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη, ζήτησαν χτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου του τομέα «παραγωγής και ανάπτυξης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πίσω από τις δηλώσεις εντυπωσιασμού, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να συγκαλύψουν ότι τα σκάνδαλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ με την οποία γιγαντώθηκαν τα μονοπώλια και κατά επέκταση η διαφθορά. Στη διαφθορά του χτες, ήρθε να προστεθεί η διαφθορά του σήμερα, κάτι που ομολόγησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Τζουμάκας, με προχτεσινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του «Αλφα». Ο Στ. Τζουμάκας μίλησε για μεγάλες εταιρείες και καρτέλ που στηρίζουν πολιτικούς και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναφέροντας ότι έχουν καταφέρει να «φτιάξουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή». Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι τα καρτέλ γάλακτος κατόρθωσαν «να προσεταιριστούν πολιτικούς μαζί τους», ενώ σημείωσε ότι σαν υπουργός κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς, κάποια από τα οποία όπως είπε, τα πιο «μεγάλα», δεν έφτασαν ποτέ στη δικαιοσύνη μετά από άνωθεν παρεμβάσεις... Για τις δηλώσεις αυτές η πρόεδρος της Βουλής Αν. Ψαρούδα Μπενάκη κάλεσε τον Στ. Τζουμάκα για να ενημερώσει τη Βουλή...

Τις σοβαρές αυτές καταγγελίες, ενός υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού, Ν. Αθανασάκης, επιχείρησε να τις... προσπεράσει δηλώνοντας ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρμόδια όργανα για όποιον έχει να κάνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη καταγγελία». Προσπαθώντας ουσιαστικά να «θάψει» τις δηλώσεις του Στ. Τζουμάκα, ο Ν. Αθανασάκης υποστήριξε ότι «κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει γενικόλογες αναφορές, χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία στα αρμόδια όργανα. Και αυτό ισχύει και για τον Στέφανο Τζουμάκα».

Βέβαια ο Ν. Αθανασάκης οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση και επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, δήλωσε για τον Σ. Τσιτουρίδη ότι «σε καμιά κυβέρνηση του κόσμου δε θα μπορούσε να σταθεί ο υπουργός στη θέση του, μόνο στην κυβέρνηση Καραμανλή». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Χρ. Πρωτόπαππας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα ότι «είχε μετατρέψει σε παράρτημα του γραφείου του την Επιτροπή Ανταγωνισμού» και επέβαλε «συνθήκες που επιτρέπουν στους "Αδάμαντες" ή τους "Πανάγους" να αναπτύξουν την παράνομη δράση τους».

Την ίδια στιγμή με δηλώσεις του από τη Χαλκίδα, όπου περιόδευσε χτες ο Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να εμφανίσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή σαν φαινόμενο των τελευταίων 2,5 χρόνων και να «αθωώσει» την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Αυτοί μπήκαν στο κράτος, στην εξουσία και το είδαν ως λάφυρο για τους ημετέρους τους δικούς τους και την παρέα τους». Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ και πάλι έχει βάλει μπροστά τη σημαία της δίκαιας κοινωνίας για να μπορέσει να δημιουργήσει μια χώρα με ασφάλεια και σιγουριά για τον κάθε πολίτη». Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η ΝΔ «αντί να χτίζει θεσμούς, γκρεμίζει, αντί να ενισχύει δημοκρατικές λειτουργίες, τις υπονομεύει, αντί να ενισχύει αξιοκρατία και ισοτιμία για κάθε πολίτη, δημιουργεί διαχωρισμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και τι θ' αλλάξει;(2006-09-24 00:00:00.0)
Στα όργανά τους...(2006-09-23 00:00:00.0)
Καταδικασμένη στη συγκάλυψη της διαφθοράς(2006-09-20 00:00:00.0)
Δικομματική υποκρισία και συμψηφισμός(2005-09-28 00:00:00.0)
Τώρα θυμήθηκαν τον Ελληνα φορολογούμενο(2005-03-29 00:00:00.0)
Αντιαγροτικό ντελίριο Τζουμάκα(1996-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ