Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9586

ΧΑΦΙΕΔΟΣΥΣΤΗΜΑ σε φαρμακοβιομηχανία

Εφιαλτικές εικόνες, όπου οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης θα φακελώνονται από την ίδια την εργοδοσία με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και την καταγραφή του δακτυλικού τους αποτυπώματος ή της ίριδας του ματιού, έρχονται από την επιχείρηση «ΒΙΑΝΕΞ»

Στην παραπέρα υπονόμευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους τόπους δουλιάς αποσκοπεί η απόφαση της φαρμακοβιομηχανίας «ΒΙΑΝΕΞ» να εγκαταστήσει σύστημα πρόσβασης των εργαζομένων στη δουλιά τους με έλεγχο των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων. Η εργοδοτική πρόκληση αποτελεί συνέπεια της αντιλαϊκής -αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα της «ασφάλειας» των κερδών του κεφαλαίου νομιμοποιούν και ενθαρρύνουν τους χαφιεδίστικους μηχανισμούς και το φακέλωμα. Η χρήση υπερσύγχρονων μεθόδων ηλεκτρονικού φακελώματος ανοίγει το δρόμο για τον ασφυκτικό και πλήρη έλεγχο των εργαζομένων μέσα και έξω από τους τόπους δουλιάς με στόχο την τρομοκράτηση και την καθυπόταξή τους.


ΣΕΛ.  9

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Απλώνεται σ' όλο τον κόσμο το κίνημα για την αποφυλάκισή τους

Εντείνονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για την αποφυλάκιση των πέντε Κουβανών αγωνιστών, που βρίσκονται τα τελευταία 8 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ γιατί υπεράσπιζαν την κουβανική επανάσταση. Οι περίπου 300 Επιτροπές Υπεράσπισης σε πάνω από 94 χώρες σ' όλο τον κόσμο συνεχίζουν δυναμικά τις μαχητικές εκδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης, όπως η σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Σημαντική και η δράση διεθνών συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.


ΣΕΛ.  13


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με ταξικό κριτήριο στην κάλπη

Με κριτήριο την κοινωνική τους θέση, τα συμφέροντα της τάξης τους, οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και μπροστά στην κάλπη, ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και οι άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις.


ΣΕΛ.  8
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Νέοι φόροι των δικομματικών υποψηφίων

Το λεγόμενο «πράσινο ταμείο», της Φώφης Γεννηματά υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ και το ταμείο με «κοινωνικό πόρο», του Αργύρη Ντινόπουλου υποψήφιου της ΝΔ, αποτελούν εξαγγελίες νέων φόρων για τα λαϊκά στρώματα από την Υπερνομαρχία.


ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θηλιά στα νοσοκομεία

Τη θηλιά της αντιλαϊκής πολιτικής στο λαιμό των δημόσιων νοσοκομείων σφίγγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2007, με τις οδηγίες του υπουργού Υγείας.


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ