Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Στο νοσοκομείο ο συλληφθείς πρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου

Νέα ισραηλινά πυρά κατά της Λωρίδας της Γάζας

Παλαιστίνιος, καθισμένος ανάμεσα στα χαλάσματα του σπιτιού του. Στη Ράφα

Associated Press

Παλαιστίνιος, καθισμένος ανάμεσα στα χαλάσματα του σπιτιού του. Στη Ράφα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Με πόνους στο στήθος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου και σημαίνον στέλεχος της «Χαμάς». Ο Αζίζ Ντουάικ είχε συλληφθεί την Κυριακή από τον ισραηλινό στρατό μετά από επιδρομή στο σπίτι του στη Ραμάλα και κρατούνταν στην ισραηλινή στρατιωτική φυλακή Οφέρ, κοντά στην πόλη. Οπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, χωρίς, όμως, να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Την άμεση απελευθέρωση του Αζίζ Ντουάικ, αλλά και των δεκάδων άλλων βουλευτών της «Χαμάς», ορισμένοι από τους οποίους είναι και υπουργοί, ζήτησε με ανακοίνωσή της, η Διακοινοβουλευτική Ενωση, στην οποία εκπροσωπούνται κοινοβούλια από 146 χώρες. Σε συνεδρίασή τους, χτες, στη Γενεύη καταδίκασαν τις συλλήψεις και τη στάση του ισραηλινού στρατού απέναντι σε εκλεγμένους δημοκρατικά από το λαό βουλευτές.

Από την πλευρά του, πάντως, ο ισραηλινός στρατός δε δείχνει διατεθειμένος να χαλαρώσει τον κλοιό που έχει επιβάλλει στα παλαιστινιακά εδάφη, και ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, που δέχεται καθημερινά στρατιωτικές επιθέσεις. Παρά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της «Χαμάς» το Σαββατοκύριακο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη που έχει απαχθεί από τα μέσα Ιούνη και την ανταλλαγή του με Παλαιστινίους κρατουμένους, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από την ισραηλινή πλευρά.

Αντίθετα, ισραηλινά τανκς έβαλλαν, χτες, για πολλοστή φορά, κατά κατοικιών στην Μπέιτ Χανούν, στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σκοτώθηκαν 2 Παλαιστίνιοι, ένας 25χρονος και ένα βρέφος 3 μηνών. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έβαλλε κατά θέσεων από τις οποίες εκτοξεύονται ρουκέτες. Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, 3 αυτοσχέδιες ρουκέτες «Κασάμ» έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηρεμία στη Γάζα, ένταση στη Δ. Οχθη(2008-06-21 00:00:00.0)
Νέες ισραηλινές επιθέσεις(2008-03-13 00:00:00.0)
Συνεχίζει τις απειλές το Ισραήλ(2008-02-13 00:00:00.0)
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί(2007-05-19 00:00:00.0)
Πολύνεκρη εισβολή στη Βόρεια Γάζα(2006-11-02 00:00:00.0)
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τον ισραηλινό στρατό(1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ