Motion Team |
Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη |
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σούτκι Ασόκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και μίλησε η Λίζα Χαρνταμπίλα, εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ. Σημείωσαν ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής είναι οι ίδιοι οι λαοί και κάλεσαν: «Η οργή μας, η αλληλεγγύη μας, η κοινή μας πάλη να γίνει η δύναμή μας».
Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το δρόμο άνοιγαν οι Παλαιστίνιοι και οι νεολαίοι με τις φωτογραφίες των θυμάτων της ισραηλινής θηριωδίας στα χέρια και τα αστέρια (σαν αυτά με τα οποία «σημάδευαν» οι ναζί τους Εβραίους) στο πέτο καταγγέλλοντας πως αυτοί που κάποτε υπήρξαν θύματα σήμερα είναι θύτες. Πρώτος σταθμός της πορείας το Γαλλικό Προξενείο, όπου αντιπροσωπεία των διοργανωτών της κινητοποίησης κόλλησε στην είσοδο φωτογραφίες που αποτυπώνουν το έγκλημα που διαπράττεται με θύματα άμαχους, παιδιά. Το ίδιο έπραξαν και στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το Αμερικανικό Προξενείο, και λίγο αργότερα στη Στοά Χιρς όπου βρίσκεται η έδρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, που ακόμη δε βρήκε να πει μια λέξη για την κτηνωδία της ισραηλινής κυβέρνησης.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών και νομαρχιακών παρατάξεων της ΝΑΣ και ΔΑΣ πολλών δήμων του νομού, εκπρόσωποι φορέων της πόλης κ.ά.