Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Θλιβερά παπαγαλάκια

Γρηγοριάδης Κώστας

Αναγνώστης μας τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας και γεμάτος οργή μας ζήτησε να γράψουμε το πάθημά του.

«Γύρισα από διακοπές, μας είπε, το απόγευμα της Κυριακής και κάποια στιγμή έβαλα το κρατικό κανάλι για να ακούσω ειδήσεις. Και εκεί που νόμιζα ότι εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε εξέλιξη μια απροκάλυπτη φονική επίθεση, εισβολή και κατοχή στο Λίβανο από τις δυνάμεις του Ισραήλ, με εκατοντάδες νεκρούς, σφαγές αμάχων, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και ανυπολόγιστες καταστροφές, από την τηλεόραση άκουσα ότι οι κάτοικοι του Ισραήλ ζουν σε ένα καθεστώς "τρόμου και σοκ" από τους ανελέητους βομβαρδισμούς της "Χεζμπολάχ". Πέστε μου, σας παρακαλώ, ότι έκανα λάθος και παράκουσα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι ολοφάνερο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα στημένο δίκτυο όχι απλής παραπληροφόρησης, αλλά πλήρους αλλοίωσης και πρωτοφανούς παραποίησης της αλήθειας».

Οχι. Ο αναγνώστης μας δεν έκανε λάθος. Και για να μη μένει καμιά αμφιβολία, η ΝΕΤ φρόντισε να αναμεταδώσει σειρά από ρεπορτάζ της χειμαζόμενης από τη ...«Χεζμπολάχ» Χάιφας και τη Δευτέρα. Στα πλαίσια της πολιτικής εξομοίωσης των θυμάτων με τους θύτες και της νομιμοποίησης ουσιαστικά της θηριωδίας σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, οι άνθρωποι της ΝΕΤ, ως παπαγαλάκια του Λευκού Οίκου και της ΕΕ, φαίνεται πως αποφάσισαν να βάλουν πλάτη για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης και την αποδυνάμωση της πάνδημης καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Νομίζουν ότι μας... δουλεύουν

Τηλεφωνική γραμμή, το 1564, μέσω της οποίας οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις τιμές της βενζίνης, στήνει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια όχι να συγκρατήσει τις συνεχείς αυξήσεις αλλά να... πληροφορεί - όπως λέει - για τα δέκα, σε κάθε νομό, πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές. Από την... πολύτιμη ενημέρωση εξαιρούνται οι Νομαρχίες Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου «λόγω πληθώρας πρατηρίων ο ανταγωνισμός είναι επαρκής» - όπως σημειώνεται σε σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Απ. Ανδρεουλάκου.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες νομίζουν πως μας... δουλεύουν. Γιατί δε νοιάστηκαν ποτέ όπως δε νοιάζονται και τώρα για την προστασία της τσέπης των εργαζομένων γιατί όπως έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής καμιά τέτοια απόφαση δε μείωσε την ακρίβεια στις τιμές. Αντίθετα οι ανατιμήσεις συνέχισαν και συνεχίζονται, επιδεινώνοντας την κατάσταση των εργαζομένων, που κανείς «επαρκής ανταγωνισμός» και καμία «τηλεφωνική γραμμή» δεν μπορεί να λύσει. Αλλωστε εδώ κουμάντο κάνουν οι πολυεθνικές που υπηρετεί με την πολιτική της η κυβέρνηση, όπως έκανε και η προκάτοχή της του ΠΑΣΟΚ. Ασε που για να ψάχνεις το φτηνότερο πρατήριο είναι σαν να ψάχνεις «ψύλλους στ' άχυρα». Αντί λοιπόν για τηλεφωνήματα και ψαξίματα, κάντε τους να ψάχνονται αυτοί. Και δε θα χάσετε αν χάσουν αυτοί από σας. Εκλογές έρχονται...

Βάζουν πλάτη στο απαράδεχτο σχέδιο

Στο Λίβανο εδώ και 28 μέρες συντελείται μια γενοκτονία. Το Ισραήλ δολοφονεί ένα λαό, «βαφτίζοντας» την κτηνωδία «αυτοάμυνα». Ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει και ακρωτηριάσει χιλιάδες ανθρώπους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία παιδιά, ενώ σε καθημερινή βάση πλέον εντείνει τις επιχειρήσεις του βομβαρδίζοντας ακόμα και τις εστίες των προσφύγων. Αυτή την εξελισσόμενη θηριωδία, εντελώς προκλητικά ήρθε να δικαιολογήσει, δικαιώνοντας πλήρως τους Ισραηλινούς επιδρομείς, το σχέδιο απόφασης για το Λίβανο που επεξεργάστηκαν από κοινού οι ΗΠΑ και η Γαλλία και το έθεσαν για συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το «αμερικανο-γαλλικό σχέδιο» ήρθε να επιβεβαιώσει πως η απόλυτη και προκλητική στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στο Ισραήλ από την πρώτη μέρα της έναρξης του δολοφονικού του πολέμου, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα βάλει τις βάσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για την «ευρύτερη Μέση Ανατολή». Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, το σχέδιο επιτρέπει την παραμονή των ισραηλινών στρατευμάτων στο Λίβανο, τη συνέχεια των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων και προβλέπει την ανάπτυξη πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης κατοχής στην περιοχή, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μοναδικός στόχος των ιμπεριαλιστών δεν είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά η εξάλειψη της ένοπλης αντίστασης του λιβανικού λαού.

Αυτό το απαράδεκτο σχέδιο η ελληνική κυβέρνηση, ταυτιζόμενη πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έσπευσε να το εμφανίσει διά στόματος της Ντ. Μπακογιάννη σαν την αφετηρία που θα βάλει τέρμα στην «αδικαιολόγητη σιωπή» της διεθνούς κοινότητας! Η ελληνική κυβέρνηση, που θα κληθεί να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχέδιο, αφού αυτό το διάστημα έχει εκπροσώπηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος του, φανερώνοντας τις διαθέσεις της, δεν τόλμησε ούτε φραστικά να πάρει αποστάσεις από το περιεχόμενό του. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν για πολλοστή φορά απέφυγε να κατονομάσει τον επιτιθέμενο, κρατώντας ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα, όταν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της για αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Απλόχερη στήριξη στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων παρείχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σχολιάζοντας το «αμεριακανο- γαλλικό σχέδιο», επιχείρησε να μεταφράσει την απροκάλυπτη στήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στο Ισραήλ σαν «αδυναμία» της «διεθνούς κοινότητας» να επιβάλει την εκεχειρία. Αποφεύγοντας επιμελώς να καταδικάσει το σχέδιο και να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να το καταψηφίσει, επέλεξε να προτείνει την πραγματοποίηση, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μιας «περιφερειακής διάσκεψης για το θέμα του Λιβάνου»! Το ίδιο απροκάλυπτη όμως είναι και η στάση του ΣΥΝ. Ο Αλ. Αλαβάνος, μόλις προχτές, ούτε λίγο ούτε πολύ, έδωσε τη συγκατάθεση του κόμματός του στην αποστολή ελληνικής «ειρηνευτικής» δύναμης κατοχής στο Λίβανο, κάτω από συγκεκριμένες όπως είπε... «προϋποθέσεις».

Απέναντι από αυτούς τους σχεδιασμούς και τους ντόπιους πολιτικούς εκφραστές τους, πρέπει να σταθεί ο ελληνικός λαός καταδικάζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και δυναμώνοντας τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα αλληλεγγύης του στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ας τον κρίνουν

Κατά της εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία τάσσεται ο υποψήφιος του ΣΥΝ για τη Νομαρχία της Λάρισας, Δ. Κουρέτας. Βεβαίως, η θέση του αυτή δεν εκπλήσσει, καθώς κι άλλοι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου κόμματος έχουν, κατά καιρούς, εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο. Αλλωστε, και ως κόμμα ο ΣΥΝ δεν έχει σταθερή και ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα. Αλλες φορές υποστηρίζει την κατασκευή του έργου κι άλλες διαφωνεί.

Τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί ο Δ. Κουρέτας κατά της εκτροπής του Αχελώου δε διαφέρουν, επί της ουσίας, με εκείνα που προβάλλουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «οικολόγοι» και «οικολογούντες», οι οποίοι δε φαίνεται να κινούνται μόνο από «οικολογικές ανησυχίες», αλλά και από άλλες αφετηρίες και συμφέροντα. Κι εν πάση περιπτώσει, ο υποψήφιος του ΣΥΝ θα πρέπει να εξηγήσει στους Λαρισαίους και, γενικότερα, στους Θεσσαλούς, γιατί αδιαφορεί για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στην περιοχή η λειψυδρία, απειλώντας τη με παραγωγική συρρίκνωση, περιβαλλοντική υποβάθμιση και απερήμωση. Και να ξέρει ότι θα κριθεί και γι' αυτό στις ερχόμενες εκλογές...

Τα ... «επενδυτικά»

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «τη μεγαλύτερη επένδυση», λέει ο ένας. Οχι, «αγοράζετε ακριβά και πουλάτε φθηνά», λέει ο άλλος. Αν αυτός ήταν διάλογος εμπόρων για την «πραμάτεια τους» θα ήταν πολύ λογικό. Ομως, πρόκειται για την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...

Κι αν το αντικείμενο της διαφωνίας ήταν οι προσωπικές περιουσίες των στελεχών των κομμάτων δε θα μας απασχολούσε ιδιαίτερα. Οταν τέτοιες ανταλλαγές απόψεων όμως αφορούν στην Εμπορική Τράπεζα και τα αποθεματικά των ταμείων της τότε αλλάζει το πράγμα.

Ακόμη, όμως, και αν κάποτε αυτοί οι δύο συμφωνήσουν για το ποια είναι η ...σωστή τιμή και η σωστή διαδικασία ιδιωτικοποίησης, το πρόβλημα παραμένει το ίδιο: Πουλούν αυτά που δεν τους ανήκουν.

Κι αυτή την πρακτική τους αμφότεροι θέλουν να την κρατήσουν μακριά από οποιαδήποτε κριτική. Εξ ου και η οξύτητα αυτής της αντιπαράθεσης με τη συνήθη δόση σκανδαλολογίας.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ απαιτούσε για την πώληση και τη ...διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού στον τραπεζικό κλάδο, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως αυτό είναι ούτως ή άλλως διασφαλισμένο. Αραγε, πού στον κόσμο το έχουν δει αυτό; Ισως μόνο στη νεοσυντηρητική θολούρα τους.

Σίγουρα όχι στην Ελλάδα, όπου το 90% των κατοίκων της έχουν υποθηκεύσει ό,τι έχουν και δεν έχουν σε τραπεζικά ιδρύματα, ενώ η εξαπάτησή τους συνεχίζεται με χιλιάδες τρόπους.

Οσο για τις σχέσεις μεταξύ των τραπεζών έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να συνεννοούνται όταν θέλουν να «χτυπήσουν» τις εργασιακές σχέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και να διασφαλίσουν προνόμια. Μετά ...«σφάζονται» μεταξύ τους σε ασφαλές πλαίσιο.

Τα «πλοκάμια» τους μάλιστα είναι απλωμένα παντού. Οποια ...πέτρα (ή τηλεόραση, εφημερίδα, ραδιόφωνο, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία, μη κυβερνητική οργάνωση, πετρελαϊκό όμιλο, εταιρεία προμήθειας εξοπλισμών) κι αν σηκώσεις, είναι από κάτω.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τα άτοκα πρόστιμα του κυρίου διοικητή

Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, που εφαρμόζει η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δεν είναι δυνατό να κρυφτεί με τίποτα. Του λόγου το αληθές βεβαιώνουν όχι μόνο οι κατά καιρούς διαπιστώσεις του διοικητή της, Ν. Γκαργκάνα, ότι τάχα «φταίνε οι μισθοί για τον πληθωρισμό» και οι υποδείξεις του για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και την «εξυγίανση» της οικονομίας με αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή άλλα αντιλαϊκά μέτρα, όλα βεβαίως για την ενίσχυση του κεφαλαίου και ιδιαίτερα για την προστασία των τραπεζών προκειμένου να συνεχίζουν απρόσκοπτα την αύξηση της κερδοφορίας τους. Μόνο που αυτή η κερδοφορία οφείλεται αφ' ενός σε ανάλογα μέτρα μ' αυτά που προβάλλει ο Ν. Γκαργκάνας, αλλά και αφ' ετέρου στον «υπερβάλλοντα ζήλο» των τραπεζιτών για λαϊκή αφαίμαξη που οδηγεί ακόμη και (σύμφωνα με τον κύριο διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας), σε διάφορα «παράνομα» κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των πελατών τους.

Ενδεικτικό, από αυτή την άποψη, είναι και το γεγονός ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας επέβαλε «συμβολικά πρόστιμα» σε μια σειρά από τράπεζες που εντοπίζονται - όταν εντοπίζονται - να παραβιάζουν ακόμη και αυτούς τους νόμους της καπιταλιστικής «ελεύθερης αγοράς». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν πρόσφατα σε 5 τράπεζες. Δηλαδή, την υποχρέωση να καταθέσουν άτοκα για 6 μήνες στην Τράπεζα της Ελλάδας το ποσό των 5,3 εκατ. ευρώ, επειδή οι συγκεκριμένες τράπεζες «κερδοσκοπούσαν» σε βάρος πελατών τους με την είσπραξη φουσκωμένων προμηθειών κατά την έγκριση δανείων, επιβαρύνσεις δανειοληπτών με έξοδα νομικού και τεχνικού ελέγχου και άλλα κολπάκια. Είπαμε. Να αυγαταίνει η κερδοσκοπία αλλά να μην κινδυνεύει να χαλάσει και η πιάτσα. Ασε που δεν κατονομάζει τους «παρανόμως κερδοσκοπούντες». Γιατί πασχίζει ο άνθρωπος για την προστασία του συστήματος που χρειάζεται και ανάλογα φύλλα συκής. Σαν τα άτοκα πρόστιμα...

Δεν είναι πανίσχυροι

Φαίνεται πως η αντίσταση των Λιβανέζων στον πόλεμο του Ισραήλ κάνει ζημιές στον ισραηλινό στρατό, αφού επίλεκτες μονάδες του σε επιχειρήσεις που έκαναν σε περιοχές του Νοτίου Λιβάνου, είχαν σοβαρές αποτυχίες και απώλειες, που θορύβησαν το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ. Εβαλαν λοιπόν σε εφαρμογή τα μεγάλα μέσα... Ετσι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο - το οποίο, όπως είπαν, είχε τραβήξει ισραηλινός στρατιώτης - όπου εμφανίζονται... επιτυχείς οι επιχειρήσεις κομάντος σε εχθρικό έδαφος. Είναι εμφανής η προσπάθεια της ισραηλινής ηγεσίας. Αφού οι επίλεκτες μονάδες της σπάσανε τα μούτρα τους, όπως στην περίπτωση της Τύρου, όπου οι εισβολείς τράπηκαν σε φυγή, κάτι έπρεπε να κάνουν, για να τονώσουν το φρόνημα του στρατού, ενώ από την άλλη, ήθελαν να αποδείξουν τα περί της παντοδυναμίας του ιμπεριαλιστικού ισραηλινού στρατού. Γνωστά προπαγανδιστικά κόλπα, τα οποία εντάσσονται στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου. Μόνο που στον πόλεμο δε μετρούν πάνω απ' όλα τα ισχυρά όπλα, αλλά το δίκαιο και το άδικο αυτών που πολεμούν. Και στην προκειμένη περίπτωση το δίκιο είναι με τους Λιβανέζους που αντιστέκονται στον εισβολέα. Και στην προκειμένη περίπτωση το δίκιο του οπλισμένου λαού έχει τη δύναμη να κάνει ζημιά στα ισχυρότερα ιμπεριαλιστικά όπλα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στην Κούβα

Η νέα, απροκάλυπτη, σφοδρή και ολομέτωπη ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Κούβας, είναι, πλέον, φανερό σε όλους ότι αποσκοπεί στην ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος στο νησί της Επανάστασης. Οι ιμπεριαλιστές παίρνοντας αφορμή από το πρόβλημα υγείας του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο ανατροπής και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να πετύχουν το σκοπό τους. Θεωρώντας ότι τώρα είναι η «μεγάλη ευκαιρία» να «καθαρίσουν μια και καλή» με το μόνιμο πονοκέφαλο που τους δημιουργεί η σοσιαλιστική Κούβα, βάζουν στο φουλ τις μηχανές της αντικουβανικής προπαγάνδας, προχωρούν σε προβοκάτσιες και τρομοκρατικές απειλές, προετοιμάζουν στρατιωτικές επεμβάσεις.

Η Κούβα αντιστέκεται. Η κομμουνιστική ηγεσία της και ο λαός της όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται και δεν υποκύπτουν, αλλά δηλώνουν θαρρετά πως συνεχίζουν ακλόνητα στο δρόμο που διάλεξαν κι έτοιμοι να υπερασπιστούν, με κάθε μέσο και μέχρι θανάτου, την πατρίδα και το σοσιαλισμό. Στο πλευρό τους έχουν όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά και άλλους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους όλης της γης. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή συμπαράστασης κι αλληλεγγύης 400 διανοουμένων, επιστημόνων, καλλιτεχνών κι άλλων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, που καταγγέλλουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και καλούν τους λαούς σε επαγρύπνηση και πάλη για την αποτροπή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Ομως, η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας, από τις επιβουλές του ιμπεριαλισμού πάντα και ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, δεν είναι υπόθεση μόνο όσων ασπάζονται τις σοσιαλιστικές ιδέες. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων, όλων των λαών που δεν αποδέχονται την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, που πιστεύουν στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας των χωρών κι αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε λαού να έχει την πολιτική ηγεσία που επιθυμεί, να επιλέγει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα στο οποίο θα ζει, να διαμορφώνει ο ίδιος το παρόν του και να χτίζει απρόσκοπτα το μέλλον του.

Ο ελληνικός λαός έχει, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κούβας. Τώρα, όμως, χρειάζεται αυτή η αλληλεγγύη να εκφραστεί πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα, πιο αποτελεσματικά. Οι προοδευτικοί άνθρωποι της κοινωνικής ζωής, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, τα συνδικάτα, οι σύλλογοι, όλοι οι φορείς των εργαζομένων, της διανόησης, της νεολαίας να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο όχι μόνο την εναντίωσή τους στα αντικουβανικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, αλλά και την ενεργή συμπαράστασή τους στην ηγεσία και το λαό της Κούβας.

Η κινητοποίηση για την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής πρόκλησης και την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας πρέπει να πάρει αγωνιστικό χαρακτήρα και να είναι συνεχής. Σ' όλη τη χώρα. Στην πόλη και στο χωριό, στους χώρους δουλιάς παντού. Παλεύοντας για το δίκιο του κουβανικού λαού, ο ελληνικός λαός παλεύει για το δίκιο όλων των λαών του κόσμου, για το δικό του δίκιο. Υπερασπίζοντας το σοσιαλισμό στην Κούβα και το λαό της, υπερασπίζεται το μέλλον του και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Προεκλογικά «δώρα»

Γρηγοριάδης Κώστας

Κονδύλια ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος «Θησέας», για την κατασκευή δημοτικών και διαδημοτικών έργων στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φ. Γκούπας.

Βεβαίως και οι πλέον απονήρευτοι και αφελείς καταλαβαίνουν ότι αυτή η εξαγγελία του περιφερειάρχη έχει προεκλογικό χαρακτήρα και στόχο έχει τη δημιουργία «κλίματος» υπέρ των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος στους δήμους της περιοχής.

Αυτό, όμως, που πρέπει ν' αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν οι Θεσσαλοί είναι ότι ακόμα κι αν τηρηθούν οι εν λόγω προεκλογικές υποσχέσεις, δεν πρόκειται να δουν να γίνεται κάτι σημαντικό υπέρ τους.

Το πρόγραμμα «Θησέας» δεν αποσκοπεί σε μια ανάπτυξη που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, προωθεί τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κι εξυπηρετεί εργολαβικά και άλλα συμφέροντα. Δηλαδή, έργα για τους επιχειρηματίες προκειμένου να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Εχοντας, λοιπόν, κι αυτά υπόψη τους οι Θεσσαλοί, ας ψηφίσουν αναλόγως στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ