Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αγώνας συνεχίζεται...

Λίγο μετά τις 8 μ.μ. το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να κατεβαίνει από το Βράχο της Ακρόπολης, προς το Θησείο. Οι χιλιάδες διαδηλωτές της ειρήνης παρατάχτηκαν στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται μικρά παιδάκια από την Παλαιστίνη, κρατώντας τις σημαίες της χώρας τους και πίσω ακριβώς το κεντρικό πανό της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο οποίο αναγράφεται: «Χιροσίμα - Ναγκασάκι - Παλαιστίνη - Λίβανος - Γιουγκοσλαβία - Αφγανιστάν - Ιράκ: Ιδιοι είναι οι δολοφόνοι, οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ». Ακολουθούν τα πανό της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, της ΝΑΣ, ενώ πίσω από αυτό νεολαίοι εργαζόμενοι κρατούν πικέτες της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα γραμμένα στα αγγλικά.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχει και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», αλλά και δεκάδες μαζικοί φορείς και Επιτροπές Ειρήνης διαφόρων περιοχών, ξεκινά. Τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ παράλληλα νεολαίοι μοιράζουν στους περαστικούς στο Θησείο την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την προκλητική ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κατά της σοσιαλιστικής Κούβας. Ο κόσμος παίρνοντας στα χέρια του την ανακοίνωση και ακούγοντας τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα εκφράζει την ξεκάθαρη συμπαράστασή του στους διαδηλωτές με σχόλια όπως: «Ευτυχώς που αγωνίζονται και κάποιοι» και «Σκοτώνουν τους λαούς, πού θα πάει αυτή η κατάσταση;».

Καθώς η πορεία διασχίζει την οδό Ερμού, τα συνθήματα πυκνώνουν ακόμα περισσότερο και η πορεία αποκτά νέο παλμό, καθώς ο κόσμος βγαίνει έξω από τα μαγαζιά για να παρακολουθήσει τους διαδηλωτές. Ετσι δυναμικά το αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι περνάει έξω από τη Βουλή και μετά από λίγο φτάνει έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας οπότε δυναμώνουν τα συνθήματα: «ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες, φονιάδες των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους: Νίκο Φωτιάδη, Γρηγόρη Πετρόπουλο, Βέρα Νικολαΐδου, Σπύρο Χαλβατζή μπήκε στα γραφεία, προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα. Το οποίο όμως παρέδωσαν τελικά στο ...προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου, καθώς όλοι απουσίαζαν. Οι συγκεντρωμένοι, πάντως, διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα στις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς, παντού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ