Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9547

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Προσωπικότητες διεθνούς κύρους απ' όλο τον κόσμο υπερασπίζονται την Κούβα

Πρέπει να αποτρέψουμε μια νέα επίθεση με κάθε κόστος, τονίζουν σε επιστολή τους περισσότεροι των 400 διανοούμενοι, μεταξύ αυτών και 8 κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, καταγγέλλοντας τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.


ΣΕΛ.  13

ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ κάτω τα χέρια από Λίβανο - Παλαιστίνη
  • Αθήνα, στην Ακρόπολη στις 7.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου στις 8 μ.μ.
  • Αγωνιστικό κάλεσμα από ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και άλλους φορείς, στο λαό της Αθήνας, του Πειραιά και άλλων πόλεων για μαζική συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις με την ευκαιρία της μαύρης επετείου από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι, για να σταματήσει αμέσως το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ.
  • Το σχέδιο απόφασης για το Λίβανο, που κατέθεσαν από κοινού προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γαλλία και οι ΗΠΑ, δικαιώνει πλήρως τους Ισραηλινούς επιδρομείς, και έχει ως μοναδικό στόχο την αντίσταση των λαών.
  • Το ΚΚΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση να μη στηρίξει και ψηφίσει αυτό το σχέδιο απόφασης που είναι σε βάρος συνολικά των λαών της Μέσης Ανατολής.
  • Δίκαιο σχέδιο απόφασης, υπέρ της ειρήνης και των λαών, είναι μόνο αυτό που απαιτεί να σταματήσουν αμέσως, χωρίς όρους, οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ και να αποχωρήσει από όλα τα εδάφη που κατέχει.
  • Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ Γ. Μαυρίκος και ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», καλούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να σταθούν αλληλέγγυα στον παλαιστινιακό και λιβανέζικο λαό και να συμμετέχουν μαζικά στις σημερινές κινητοποιήσεις.

ΣΕΛ.  2  -  3,   6  -  8

Associated Press

Κλιμακώνεται η διεθνής αλληλεγγύη

Κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο λιβανικό λαό σε διάφορες χώρες του κόσμου, ακόμη και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ. Ετσι χιλιάδες Ισραηλινοί και Ισραηλινοί Αραβες κατέκλυσαν τους δρόμους του Τελ Αβίβ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων: Του συνασπισμού «Χαντάς» («Μέτωπο για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη»), όπου κορμός είναι το ΚΚ Ισραήλ, της «Ενωτικής Αραβικής Λίστας» και του επίσης αραβικού «Μπάλαντ». Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Λονδίνο και Βερολίνο (φωτ. από το Λονδίνο).


ΣΕΛ.  9

ΝΑΣ
Να πέσουν τα κάγκελα από τις ακτές

Η πλαζ του Αλίμου την περασμένη Κυριακή έγινε «ανοιχτή ακτή δωρεάν για το λαό», αφού μέλη της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» «μπλόκαραν» τα ταμεία», δράση που βρήκε μεγάλη απήχηση.



ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Σε δίκη γιατί έγραφαν συνθήματα

Κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης αποτελεί η παραπομπή από τον εισαγγελέα σε δίκη δύο μελών της ΚΝΕ γιατί διέπραξαν το «έγκλημα» να γράψουν συνθήματα στήριξης των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας

Σήμερα στο υπουργείο Απασχόλησης, στις 10 το πρωί, η παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν έντεκα ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ