Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στην Κούβα

Η νέα, απροκάλυπτη, σφοδρή και ολομέτωπη ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Κούβας, είναι, πλέον, φανερό σε όλους ότι αποσκοπεί στην ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος στο νησί της Επανάστασης. Οι ιμπεριαλιστές παίρνοντας αφορμή από το πρόβλημα υγείας του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο ανατροπής και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να πετύχουν το σκοπό τους. Θεωρώντας ότι τώρα είναι η «μεγάλη ευκαιρία» να «καθαρίσουν μια και καλή» με το μόνιμο πονοκέφαλο που τους δημιουργεί η σοσιαλιστική Κούβα, βάζουν στο φουλ τις μηχανές της αντικουβανικής προπαγάνδας, προχωρούν σε προβοκάτσιες και τρομοκρατικές απειλές, προετοιμάζουν στρατιωτικές επεμβάσεις.

Η Κούβα αντιστέκεται. Η κομμουνιστική ηγεσία της και ο λαός της όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται και δεν υποκύπτουν, αλλά δηλώνουν θαρρετά πως συνεχίζουν ακλόνητα στο δρόμο που διάλεξαν κι έτοιμοι να υπερασπιστούν, με κάθε μέσο και μέχρι θανάτου, την πατρίδα και το σοσιαλισμό. Στο πλευρό τους έχουν όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά και άλλους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους όλης της γης. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή συμπαράστασης κι αλληλεγγύης 400 διανοουμένων, επιστημόνων, καλλιτεχνών κι άλλων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, που καταγγέλλουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και καλούν τους λαούς σε επαγρύπνηση και πάλη για την αποτροπή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Ομως, η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας, από τις επιβουλές του ιμπεριαλισμού πάντα και ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, δεν είναι υπόθεση μόνο όσων ασπάζονται τις σοσιαλιστικές ιδέες. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων, όλων των λαών που δεν αποδέχονται την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, που πιστεύουν στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας των χωρών κι αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε λαού να έχει την πολιτική ηγεσία που επιθυμεί, να επιλέγει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα στο οποίο θα ζει, να διαμορφώνει ο ίδιος το παρόν του και να χτίζει απρόσκοπτα το μέλλον του.

Ο ελληνικός λαός έχει, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κούβας. Τώρα, όμως, χρειάζεται αυτή η αλληλεγγύη να εκφραστεί πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα, πιο αποτελεσματικά. Οι προοδευτικοί άνθρωποι της κοινωνικής ζωής, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, τα συνδικάτα, οι σύλλογοι, όλοι οι φορείς των εργαζομένων, της διανόησης, της νεολαίας να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο όχι μόνο την εναντίωσή τους στα αντικουβανικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, αλλά και την ενεργή συμπαράστασή τους στην ηγεσία και το λαό της Κούβας.

Η κινητοποίηση για την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής πρόκλησης και την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας πρέπει να πάρει αγωνιστικό χαρακτήρα και να είναι συνεχής. Σ' όλη τη χώρα. Στην πόλη και στο χωριό, στους χώρους δουλιάς παντού. Παλεύοντας για το δίκιο του κουβανικού λαού, ο ελληνικός λαός παλεύει για το δίκιο όλων των λαών του κόσμου, για το δικό του δίκιο. Υπερασπίζοντας το σοσιαλισμό στην Κούβα και το λαό της, υπερασπίζεται το μέλλον του και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ