Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τον απέλυσαν για την πολιτική του δράση

Την εργοδοσία της αντιπροσωπείας ασφαλειών «ΜΑΛΑΜΑ» στη Μεσσηνία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Καλαμάτας για την τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφους τους, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου και στέλεχος του ΚΚΕ, Βαγγέλη Λαμπρόπουλου.

Ο λόγος της απόλυσης σημειώνει το Συνδικάτο είναι η πολιτική και συνδικαλιστική δράση του Β. Λαμπρόπουλου. «Δέκα μέρες πριν την απόλυση, ο εργοδότης τον είχε καλέσει στο γραφείο του για να τον "νουθετήσει". Του είπε πως είχε πληροφορίες ότι ήταν παρών σε κινητοποιήσεις και ότι του εισηγήθηκαν για αυτό την απόλυσή του». Ομως, λόγω της «μεγαλοψυχίας» του δεν άκουσε αυτές τις εισηγήσεις αλλά «αν διαπιστώσει κάτι τέτοιο με τα ίδια του τα μάτια θα τον απολύσει, αλλιώς η παραμονή του συναδέλφου θα κάνει κακό στις δημόσιες σχέσεις της επιχείρησης!». Οπως και έκανε. Του ανακοίνωσε την απόλυσή του στις 28 Ιούλη, ακριβώς μία μέρα μετά τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση που έγινε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα.

Η ασύδοτη τακτική των αφεντικών, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, είναι προϊόν των Συνθηκών της ΕΕ και της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Είναι αποτέλεσμα των δυνάμεων που σπέρνουν αυταπάτες για φτιασίδωμα του συστήματος, Βοηθός των αφεντικών είναι και οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ - Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που τα όρια της διεκδίκησής τους είναι τα 0,77 ευρώ μεικτά της Συλλογικής Σύμβασης που υπέγραψαν με τον ΣΕΒ».

Τώρα, καταλήγει, πρέπει να είναι καθαρό ότι «αποτέλεσμα μπορεί να φέρει μόνο ο συνεπής ταξικός αγώνας με στόχο τις σημερινές ανάγκες μας. Η συλλογική πάλη και η αλλαγή του συσχετισμού στα σωματεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέλος, δηλώνουμε ότι δε μας τρομοκρατούν τα αφεντικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ