Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Αυξήσεις - ψίχουλα στα επιδόματα

Αναπροσαρμογές - ψίχουλα στην οικονομική ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών, που δεν αίρουν τα οικονομικά εμπόδια για τη διάδοση του θεσμού, με αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να παραμένουν για χρόνια σε ιδρύματα Πρόνοιας, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών.

Στις 21.6.2006 ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή δημοσίευμα για τα βρέφη που μεγαλώνουν και ιδρυματοποιούνται στο Κέντρο Βρεφών η «Μητέρα», όπου παραδέχτηκε ότι «ο θεσμός της αναδοχής δεν προχωράει» παρά τις καμπάνιες. Και τις επόμενες μέρες έδιναν και έπαιρναν οι υποσχέσεις για την ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών, αφού ο κύριος λόγος που δεν προχωρούν οι αναδοχές στην Ελλάδα είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.

Αυτές οι υποσχέσεις βέβαια δεν αποτυπώθηκαν στην απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Ετσι, βάσει της απόφασης, το ποσό της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για κάθε ανήλικο που είναι τοποθετημένο σε ανάδοχη οικογένεια και τελεί υπό την εποπτεία των μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, της Παιδούπολης «Αγιος Ανδρέας» Καλαμακίου και του «Μητέρα» διαμορφώνεται:

  • Για υγιή παιδιά από 200 σε 260 ευρώ.
  • Για παιδιά με ελαφρές αναπηρίες από 270 σε 340 ευρώ.
  • Για παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας, παρεκκλίνουσα συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες από 270 σε 340 ευρώ.
  • Για παιδιά με βαριές αναπηρίες από 350 σε 450 ευρώ.
  • Για παιδιά με ειδικά νοσήματα - λοιμώξεις από 740 σε 850 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ