Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντικείμενο της πιο σκληρής εκμετάλλευσης

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Τούσσα, σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την υποκριτική πολιτική της ΕΕ στα θέματα της μετανάστευσης επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Αποκαλύπτοντας την αντιδραστική - αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη, που θέλουν τους μετανάστες αντικείμενο της πιο σκληρής εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επανέλαβε την ολόπλευρη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η ΕΕ αντιμετωπίζει το ζήτημα της μετανάστευσης στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της Στρατηγικής της Λισαβόνας, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της, δηλαδή από τη σκοπιά της αύξησης κερδοφορίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου».

Οπως επισήμανε ο Γ. Τούσσας, «γι' αυτό και οι διακηρύξεις της για κοινωνική ένταξη των μεταναστών δεν είναι τίποτε περισσότερο από γενικό ευχολόγιο, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα στην επίλυση οξυμένων προβλημάτων τους».

Σημείωσε δε ότι «συνιστούν προκλητική υποκρισία, καθώς οι μετανάστες σε ολόκληρη την ΕΕ αποτελούν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, με κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη εργασία, αποκλεισμό πρόσβασής τους σε στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, καθεστώς μόνιμης ομηρίας τους μέσα από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των κρατών - μελών και της ΕΕ που κρατά παράνομους και αιχμάλωτους εκατομμύρια μετανάστες».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, για νομιμοποίησή τους, κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, αύξηση μισθών και ημερομισθίων, ίση αμοιβή για ίσης αξίας δουλιά, αναβαθμισμένες, δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας και Υγείας, με πλήρη πολιτικά δικαιώματα για όλους. Ο δρόμος για επίλυση των προβλημάτων τους περνάει μέσα από την ένταξή τους στο ταξικό εργατικό κίνημα, την αντίσταση και την ανάπτυξη των αγώνων του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια και τη δυστυχία ντόπιων και μεταναστών εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ