Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9520

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον παλαιστινιακό λαό

Διαδήλωση συμπαράστασης χτες απ' τους κομμουνιστές της Αθήνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία

Κλιμακώθηκαν, από χτες, η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και οι αεροπορικές επιδρομές στη νότια. Συνολικά, τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί μέχρι το βράδυ, όπως και ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να πάρουν θέση μάχης. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ απέρριπταν κατηγορηματικά σχέδιο ψηφίσματος των αραβικών χωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως «μεροληπτικό σε βάρος του Ισραήλ», επειδή ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Την αντίθεσή τους στο νέο έγκλημα των Ισραηλινών, που γίνεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών, με συνένοχη και την ελληνική κυβέρνηση, διατράνωσαν χτες οι κομμουνιστές της Αθήνας με διαδήλωση στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία. Επόμενος σταθμός του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος η «νυχτερινή διαμαρτυρία», που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη 11 του Ιούλη στις 9 το βράδυ, μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. Στην ίδια διαδήλωση καλεί και η ΕΕΔΥΕ.


ΣΕΛ.  9

Eurokinissi

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Ανάγκη μιας ριζικά διαφορετικής δασικής πολιτικής

Την ανάγκη μιας άλλης, λαϊκής, δασικής πολιτικής, που θα εξασφαλίσει τη δασική προστασία, τη διαχείριση και τη συνολική επίλυση των προβλημάτων και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, με μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, κοινωνικά κριτήρια και κοινωνική - λαϊκή ιδιοκτησία στα δασικά οικοσυστήματα, προβάλλει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η ΝΑΣ. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να σταθμίσουν ως κριτήριο ψήφου την πολιτική που εφάρμοσαν τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τα κόμματα αυτά (φωτογραφία από τη χτεσινή πυρκαγιά στο Ρέθυμνο).


ΣΕΛ.  15


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταγγελίες και απειλές εναντίον της ΛΔ Κορέας!

Βασιλικότερη του βασιλέως και στοιχισμένη πλήρως με τους ευρωατλαντικούς της εταίρους, η ελληνική κυβέρνηση κατήγγειλε χτες τη ΛΔ της Κορέας και απείλησε με τα «δέοντα»!


ΣΕΛ.  8
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ - ΣΠ. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ρήξη με αυτούς που θέλουν εμπόρευμα τον αθλητισμό

Σε σύσκεψη για το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν μαζική άθληση και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησαν, χτες, οι Γιώργος Μαυρίκος και Σπύρος Χαλβατζής.


ΣΕΛ.  16
ΚΕΔΚΕ
Κοιτούν τους σπουδαστές στην... τσέπη

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ επιβεβαίωσαν και πάλι ότι αντιμετωπίζουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές ως πελάτες!


ΣΕΛ.  13
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να συγκληθεί άμεσα η Διακομματική Επιτροπή

Την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής για να συζητηθεί - μεταξύ άλλων - η ισότιμη προβολή των πολιτικών κομμάτων από τα ΜΜΕ, ενόψει των τοπικών εκλογών, ζητά το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ