Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυξήσεις επιτοκίων

Σταθερά στη ρότα καταλήστευσης των υπερδανεισμένων λαϊκών στρωμάτων κινούνται οι τράπεζες, που βρήκαν την ευκαιρία να μετακυλίσουν στους πελάτες ολόκληρη και την τελευταία αύξηση (0,25%) του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση 0,25% στα επιτόκια πιστωτικών καρτών, και ισόποση αύξηση στα χρεωστικά υπόλοιπα υπερανάληψης. Ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις αποφασίστηκαν για τα λεγόμενα «ανοιχτά δάνεια» τα οποία μεσοσταθμικά - ανάλογα με το κλιμάκιο - αυξάνουν κατά 0,32 εκατοστιαίες μονάδες. Και βέβαια το επιτόκιο στεγαστικών δανείων συνδεδεμένων με το ευρωεπιτόκιο αυξάνεται κατά 0,25 εκατοστιαίες μονάδες.

Οσον αφορά στις καταθέσεις ταμιευτηρίου, η ΕΤΕ - όπως και όλες σχεδόν οι τράπεζες - διατηρούν τα επιτόκια σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Στα πλαίσια αυτά, η ΕΤΕ αποφάσισε για το πρώτο κλιμάκιο (μέχρι 15.000 ευρώ) να ανεβάσει το επιτόκιο από 0,25% που είναι σήμερα στο 0,50% (αύξηση 0,25 μονάδες), ενώ για τους μισθοδοτικούς λογαριασμούς (αφορούν την είσπραξη μισθών και συντάξεων μέσω της τράπεζας) για πρώτο κλιμάκιο - μέχρι 5.000 ευρώ - ανέβασε το επιτόκιο σε 1,25% (από 0,75% σήμερα).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ