Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ξανά υποσχέσεις στήριξης της πτηνοτροφίας... .

Τέσσερις και πλέον μήνες μετά την πρώτη, εκ Βρυξελλών, εξαγγελία περί ενίσχυσης του πτηνοτροφικού κλάδου, για την κάλυψη των επιπτώσεων που έχει υποστεί εξαιτίας της «νόσου των πουλερικών», οι ελληνικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι ακόμη αναμένουν να μάθουν πότε θα λάβουν τις όποιες ενισχύσεις ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, συμφωνήθηκε η «ανάγκη αποτελεσματικότερης χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους των μέτρων στήριξης του πτηνοτροφικού τομέα». Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε «η άμεση διάθεση κονδυλίων από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό», χωρίς, όμως, να προσδιορίζεται ούτε το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται αυτά τα κονδύλια, ούτε το ύψος τους, ούτε, φυσικά, και οι όροι υπό τους οποίους αυτά θα διατεθούν.

Ισως οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο «δικός μας» Ε. Μπασιάκος, να περιμένουν τη μετακίνηση των αποδημητικών πτηνών από τον Οκτώβρη και ένα πιθανό νέο ξέσπασμα του «ιού της γρίπης» για να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ