Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Πρόστιμα 132.500 ευρώ σε 7 επιχειρήσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 132.500 ευρώ επέβαλε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε επτά επιχειρήσεις για νοθεία και απόκλιση από τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν:

  • Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εταιρία «Μaster Martini Ελλάς», μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην Παλλήνη, γιατί στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας δε στάθηκε δυνατή η συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων καθώς παρεμποδίστηκε το έργο των ελεγκτών.
  • Στο σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» στη Βέροια πρόστιμο 40.000 ευρώ γιατί στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν σειρά προϊόντων είτε νοθευμένων είτε με ελλιπή σήμανση. Επίσης, στην ίδια εταιρία, επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ γιατί σε άλλο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε μετά από καταγγελία ότι η επιχείρηση δεν τηρεί τα όρια θερμοκρασίας διατήρησης των τροφίμων που επιβάλλει η νομοθεσία.
  • Στο τυροκομείο «ΒΙΓΛΑ ΑΕΒΕ» στην Ελασσόνα πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί σε δείγμα που ελήφθη για ανάλυση βρέθηκε αγελαδινό γάλα περισσότερο από 1%.
  • Πρόστιμο 7.500 ευρώ στην «ΚΡΕΜΕΛ ΑΕ», εταιρία παραγωγής τροφίμων στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, γιατί βρέθηκε νοθευμένο μέλι με το σήμα «Κρήτης Γη». Στην ίδια εταιρία επιβλήθηκε άλλο πρόστιμο επίσης 7.500 ευρώ για νοθευμένο μέλι με το σήμα «θυμάρι».
  • Στην ψησταριά «Quick Κολοβός Σπ.» στη Λάρισα, πρόστιμο 3.000 ευρώ γιατί σε επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις για την εφαρμογή κανόνων υγιεινής.
  • Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην ταβέρνα «Το Τσάμπουρο» της Παρίντα Ευ. στη Θεσσαλονίκη, γιατί κατά τον επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής.
  • Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στην ψησταριά «Devido» Ν. Λάλας - Ν. Κωνσταντινίδης στη Θεσσαλονίκη για παρεκκλίσεις από τη νομοθεσία για διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ