Κυριακή 2 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΛΟΗ ΗΛΕΙΑΣ
Ακάλυπτο το περιφερειακό ιατρείο

Τραγική είναι η κατάσταση του αγροτικού ιατρείου Λάλα, έδρας του νεοσύστατου Δήμου Φολόης στην Ηλεία. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, λόγω της έλλειψης γιατρού δεν έχουν τις πρώτες βοήθειες στην ώρα της ανάγκης.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως κάθε εβδομάδα από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, το ιατρείο παραμένει κλειστό, επειδή "το υπουργείο Υγείας δεν πληρώνει εφημερίες, με αποτέλεσμα τα χωριά του δήμου να είναι στο έλεος του Θεού". Το ιατρείο παραμένει κλειστό άλλη μια μέρα την βδομάδα, καθώς η γιατρός απασχολείται και σε άλλα ιατρεία της περιοχής. Οι ασθενείς σχηματίζουν ουρά, για να γράψουν φάρμακα, καθώς αυτό γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Το ιατρείο Λάλα ανήκει διοικητικά στο κέντρο Υγείας Σιμόπουλου. Προβλέπονται δύο θέσεις γιατρών, αλλά ποτέ δε λειτούργησε πλήρες. Η θέση μαίας είναι κενή εδώ και δύο χρόνια, ενώ η νοσοκόμα του απασχολείται και σε άλλα ιατρεία της ευθύνης του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου. Το κτίριο σε τίποτα δε θυμίζει ιατρείο, καθώς δε διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη μέσα για τη βοήθεια ασθενών.

Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν δραματική έκκληση στον υπουργό Υγείας, ρωτώντας τον "αν επιθυμεί να μείνουμε ζωντανοί ή, στο όνομα της ΟΝΕ και της σύγκλισης της οικονομίας, εμείς οι κάτοικοι της ορεινής Ηλείας δε χρειαζόμαστε" και απαιτούν την πλήρη και σε μόνιμη βάση λειτουργία του ιατρείου με τοποθέτηση και δεύτερου γιατρού για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των χωριών του δήμου Φολόης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης κατέθεσαν στη Βουλή αναφορά του Αγροτικού Συλλόγου Οροπεδίου Λάλα του νομού Ηλείας για την κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Δήμο Φολόης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ