Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «αλάθητο»

Το είδαμε κι αυτό. Τον Πάπα Βενέδικτο να προσέρχεται στο κάτεργο του Αουσβιτς, αναζητώντας «συγχωροχάρτι» για τη στάση της καθολικής εκκλησίας απέναντι στο έγκλημα του ναζισμού και το ολοκαύτωμα. Αλλά το εξαιρετικό της περίπτωσης είναι ο τρόπος που ζήτησε τη «συγχώρεση» ο Πάπας: Χωρίς καμία νύξη στο ρόλο του «προγόνου» του, του Πάπα Πίου, ο οποίος ευλόγησε τον Χίτλερ. Χωρίς καμία αναφορά στη μετατροπή του Βατικανού σε τράπεζα του Γ' Ράιχ.

Αντίθετα, παρακολουθήσαμε τον σημερινό προκαθήμενο του ρωμαιοκαθολικισμού να ανυψώνει το βλέμμα προς τον ουρανό, λίγα μόλις μέτρα από τα κρεματόρια και να «εγκαλεί», όχι την Αγία Εδρα για το «αλάθητο» της σύμπλευσής της με τα Ες - Ες, αλλά να ζητάει εξηγήσεις από... τον Θεό (!), «ψάλλοντας» τα παρακάτω λόγια: «Γιατί Κύριε παρέμεινες σιωπηλός;»!

Λες, δηλαδή, και ήταν η «σιωπή» του Ιησού που συνηγόρησε με την καταστροφή εκατομμυρίων ανθρώπων στους φούρνους και όχι η σιωπή του Βατικανού. Λες και η σύμπλευση με τους Ναζί ήταν «θείο θέλημα» και όχι θέλημα του κοσμικού ρόλου των επί της Γης «αποστόλων» της εκκλησίας.

*

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από την τακτική που επιλέγει το εκάστοτε θρησκευτικό ιερατείο στην προσπάθεια να αποσείσει τις δικές του ευθύνες απέναντι στον άνθρωπο και την Ιστορία.

Αλλά να βλέπεις τους «εκπροσώπους» του Θεού να μην ορρωδούν ούτε καν έναντι του Θεού τους (!) και να του απευθύνονται - στον Θεό τους (!) - ζητώντας του «εξηγήσεις» για τα δικά τους εγκλήματα, είναι, πράγματι, η αποθέωση του φαρισαϊσμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ