Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Σε επιφυλακή και τις επόμενες μέρες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ.--

Τα προβλήματα από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση του Δούναβη σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες μέρες, ενώ ειδικοί τονίζουν πως η στάθμη των υδάτων θα συνεχίσει να ανεβαίνει και αυτή τη βδομάδα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους σε Ρουμανία και Σερβία, ενώ η στάθμη των υδάτων του Δούναβη στη Ρουμανία έχει αγγίξει σημεία ρεκόρ από το 1895. Σε πολλά σημεία ο στρατός έχει προκαλέσει τεχνητές πλημμύρες για να αλλάξει τη ροή των υδάτων ώστε να μην πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιεργήσιμη γη, 92.000 εκταρίων. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί ήδη και στη Βουλγαρία.

Στη Σερβία, εκατοντάδες εθελοντές και στρατιώτες έδιναν μάχη να κρατήσουν τα αναχώματα και τους σάκους με άμμο στη θέση τους, ενώ την ίδια στιγμή η στάθμη των υδάτων του ποταμού Τίσα, που ρέει από την Ουγγαρία, άρχισε να αυξάνεται επικίνδυνα. Οι αρχές στο Βελιγράδι είναι σε επιφυλακή, καθώς ανεβαίνει η στάθμη του Δούναβη και των παραπόταμων του σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ήδη δεκάδες σπίτια στο Βελιγράδι έχουν υποστεί ζημιές από το νερό.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, η ορμητική εκροή των υδάτων σε άλλα ποτάμια είχε αποτέλεσμα μόνο στη Ρουμανία να σκοτωθούν 74 άνθρωποι και η ζημιά να φτάσει τα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ