Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μαίνονται οι μάχες

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Επτά «εχθρικούς μαχητές» και επτά αμάχους σκότωσαν δυνάμεις του στρατού που έχουν εκπαιδεύσει οι Αμερικανοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά και οι ίδιες οι δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν, στην επαρχία Κουνάρ, σύμφωνα με ανακοινώσεις των επιτελείων των δύο αυτών δυνάμεων. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο, οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν και οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωναν ότι σκότωσαν «41 μαχητές Ταλιμπάν» στην Κανταχάρ, ενώ σε χωριστό επεισόδιο σκοτώθηκαν 6 Αφγανοί αστυνομικοί.

«Το κυνήγι, η επιχείρηση, εναντίον των Ταλιμπάν συνεχίζεται», έλεγε χτες στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις μετακινούσαν στην περιοχή Ζαρ Νταστ στο νότιο Αφγανιστάν μονάδες πυροβολικού.

Στο μεταξύ, στο Πακιστάν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «κλείνει τα σύνορα» με το Αφγανιστάν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, για να μη διαφεύγουν διωκόμενοι. Κάτοικοι της ταλανιζόμενης από ένοπλες συγκρούσεις μεθοριακής περιοχής του Βόρειου Ουαζιριστάν βρήκαν το Σάββατο δύο αποκεφαλισμένες σορούς κοντά στη Μιράν Σαχ. Στη σορό του ενός, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς», βρέθηκε ένα σημείωμα που ανέφερε ότι ο νεκρός ήταν «κατάσκοπος των Αμερικανών» και προειδοποίησε όσους τον μιμηθούν ότι τους περιμένει ανάλογη μοίρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ