Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιθέσεις και διαβουλεύσεις

Από την επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στο Ραμαντί. Στα άψυχα σώματα των συνεργατών των κατοχικών βρέθηκαν σημειώματα «Η τιμωρία σε όσους συνεργάζονται»

Associated Press

Από την επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στο Ραμαντί. Στα άψυχα σώματα των συνεργατών των κατοχικών βρέθηκαν σημειώματα «Η τιμωρία σε όσους συνεργάζονται»
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΒΑΣΟΡΑ.--

Το αδιέξοδο παραμένει αναφορικά στη σύνθεση κυβέρνησης, καθώς οι διαβουλεύσεις καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απέβησαν άκαρπες. Η Σιιτική Συμμαχία εμμένει στην υποψηφιότητα του Ιμπραήμ Αλ Τζαφάρι για την πρωθυπουργία, παρότι Σουνίτες και Κούρδοι αρνούνται πεισματικά αυτή την προοπτική.

Ετσι η έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, που πρέπει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση αναβλήθηκε... μέχρι νεωτέρας, παρότι τα παζάρια συνεχίζονται.

Οπως συνεχίζονται και οι επιθέσεις. Το πρωί της Δευτέρας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στη Βαγδάτη, η μία εναντίον αστυνομικού τμήματος και η δεύτερη με βόμβα σε πλατεία. Στο Ραμάντι συντονισμένη επίθεση σε πολλά σημεία της πόλης δέχονται οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, ενώ σε μία από αυτές βόμβα εξερράγη έξω από το παρατηρητήριο των αμερικανικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το ΑΡ πολλά κτίρια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μέχρι στιγμής οι κατοχικές δυνάμεις δε δίνουν πληροφορίες εάν υπάρχουν απώλειες.

Επίσης, διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα και να τραυματιστούν άλλοι επτά. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί κοντά σε τέμενος της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα. Σε άλλο σημείο της Βαγδάτης σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών. Δύο μέλη της αστυνομίας σκοτώθηκαν.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε μία ακόμα επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Μαχμουντίγια, νότια της ιρακινής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση σημειώθηκε σε αγορά και έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα, ενώ άλλα 23 τραυματίστηκαν.

Στη Βασόρα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κοντά σε στρατιωτική βάση με θύμα έναν Βρετανό στρατιώτη. Αργότερα στη Βασόρα, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ανώτερο αξιωματικό της ιρακινής αστυνομίας.

Τέλος, ο Σαντάμ Χουσεΐν και επτά συγκατηγορούμενοί του επέστρεψαν στο δικαστήριο για τη συνέχισή της δίκης τους. Ειδικοί κατέθεσαν ότι οι αποφάσεις για τις εκτελέσεις σιιτών είναι αυθεντικές και φέρουν τη γνήσια υπογραφή του Χουσεΐν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ηγέτης του Ιράκ κατηγορείται για το θάνατο 148 σιιτών, το 1982.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ