Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Στο πλευρό της ιταλικής «κεντροαριστεράς»

Στην Ιταλία βρίσκεται από χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να προσφέρει στήριξη στην ιταλική «κεντροαριστερά» ενόψει των εθνικών εκλογών στη γειτονική χώρα.

Ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει εκεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα κόμματα της «κεντροαριστεράς» που έχουν συγκροτήσει μια «συμμαχία» της οποίας ηγείται ο Ρ. Πρόντι, για το μέλλον του «σοσιαλισμού»... Η κεντροαριστερά στην Ιταλία, όπως και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, αποτέλεσαν το γνήσιο εκφραστή των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, στήριξαν την προώθηση της ΟΝΕ, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ενώ υπηρέτησαν και τη στρατηγική του ιμπεριαλισμού καθώς και τις επεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, σαν γνήσιος εκφραστής της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και της υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, θα δώσει την αλληλεγγύη του σ' ένα συνασπισμό κομμάτων που έχει τους ίδιους πολιτικούς στόχους με το κόμμα του. Εξάλλου, ο Ρ. Πρόντι ο οποίος είχε κυβερνήσει και στο πρόσφατο παρελθόν στην Ιταλία, όταν είχε ηγηθεί εκ νέου «κεντροαριστερού» συνασπισμού, προχώρησε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ελαστικοποίησή τους. Εξάλλου, και στο σημερινό προεκλογικό πρόγραμμά του θέτει σαν πρωταρχικό στόχο την «αντιμετώπιση της ανεργίας», μέσα από την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και τη «μείωση του εργατικού κόστους»!

Προτάσεις και στόχους που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της «σοσιαλιστικής διεθνούς» Γ. Παπανδρέου, έχει αναγάγει σε κεντρικούς πολιτικούς στόχους του κόμματός του. Οι προτάσεις του εξάλλου για τετράχρονη «ανασφάλιστη» εργασία των νέων, αποσκοπούν ακριβώς στη μείωση του εργατικού κόστους, προς όφελος των εργοδοτών.

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Ρ. Πρόντι στη Ρώμη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις, μαζί με τον γραμματέα του κόμματος των «Δημοκρατών της Αριστεράς», Π. Φασίνο, που συμμετέχει στον «κεντροαριστερό συνασπισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ