Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κωμικές» αποδείξεις...

Αντιγράφουμε από τον χτεσινό «Αδέσμευτο Τύπο» (Ρίζου):

«Ναι, πράγματι, ότι δε λιώνει ένα θνητό σώμα δεν είναι απόδειξη αγιότητας και αγιοποίησης κίνητρο. Υπάρχουν πολλοί άγιοι της Εκκλησίας μας που το σώμα τους (όπως θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ιερά Σύνοδο) έχει λιώσει και δεν απομένουν παρά κάποια, ελάχιστα συχνά, άγια λείψανα.

Γιατί τότε, το σώμα που δεν έλιωσε, για διάφορους λόγους, θα ήταν "κωμική" απόδειξη ιερότητας: Οπως στην περίπτωση του άθεου και άθρησκου κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη. Αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 1973 στη Σιβηρία, εξόριστος από τους Σοβιετικούς και το τότε ΚΚΕ και μετά 18 χρόνια όταν το ξέθαψαν ήταν το σώμα του σχεδόν ακέραιο, άλιωτο. Και το κοστούμι του επίσης και τα χάρτινα λουλούδια στη σορό του. Ακριβώς το Νοέμβριο του 1991, οπότε τον ξαναέθαψαν, αφού τον μετέφεραν στην Αθήνα πλέον.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες της Σιβηρίας δεν ήταν πειστική εξήγηση (καθώς η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας εναλλάσσεται με υψηλές το καλοκαίρι) δόθηκαν διάφορες εξηγήσεις άλλες. Για το σφραγισμένο σιδερένιο φέρετρο, την ξηρότητα του εδάφους του νεκροταφείου, κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ