Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
Καταγγέλλει την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου

«Η ίδρυση του "Ελληνοαμερικάνικου Πανεπιστημίου" στο Μαρούσι αποτελεί το πρώτο σοβαρό έμπρακτο βήμα, με την ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας». Τα παραπάνω σημειώνει η «Δημοτική Ενότητα Μαρουσιού», με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές μέρες για το θέμα της ίδρυσης του ιδιωτικού αμερικάνικου πανεπιστημίου στην πόλη με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο Δήμος Αμαρουσίου και πάλι αναδείχνεται "πρωτοπόρος" στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών».

Χαρακτηριστικό της στάσης που κράτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Προγραμματική Σύμβαση για την προετοιμασία και ολοκλήρωση του εγχειρήματος, «δε δόθηκε ο λόγος στον επικεφαλής της "Δημοτικής Ενότητας", Μπάμπη Ζιώγα, και υποψήφιο δήμαρχο, επειδή το ζήτημα θεωρήθηκε "λήξαν"»! Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι:

  • Καμιά παράταξη, κανένας δημοτικός σύμβουλος δε διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι διατίθεται μια τεράστια κτιριακή υποδομή του δήμου (πρώην «Γερμανική Σχολή») σε ένα αμερικάνικο ίδρυμα, τη στιγμή που οι ανάγκες για κοινωνικές υποδομές στο Μαρούσι είναι ιδιαίτερα πιεστικές
  • Κανείς δεν αντέδρασε για το γεγονός ότι χωρίς καμιά μελέτη «φυτεύεται» μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης ένας νέος υπερτοπικός πόλος προσέλκυσης κοινού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
  • Κανείς, φυσικά, δε διαφώνησε με την έναρξη παράδοσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Ολη αυτή η ομόθυμη στήριξη, στο θέμα αυτό, της διοίκησης Τζανίκου από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ δε μας εκπλήσσει», σημειώνει η «Δημοτική Ενότητα» στην ανακοίνωση. Και τονίζει: «Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιήσει τη θέση τους για την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο. Πατώντας πάνω στην υποβάθμιση και στα σοβαρά κενά του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος, που οι ίδιοι διαμόρφωσαν, τα δύο αυτά κόμματα εκμεταλλεύονται την ισχυρή επιθυμία πολλών γονιών από τα λαϊκά στρώματα να μορφώσουν, με μεγάλες οικονομικές θυσίες, τα παιδιά τους. Πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Στο θέμα αυτό η "Δημοτική Ενότητα" είναι ξεκάθαρη: Αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι δεν είναι η δυνατότητα να αγοράζουν από τις πολυεθνικές πανάκριβα πτυχία αμφίβολης πρακτικής σημασίας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ενιαία, δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, προσανατολισμένη στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης φιλολαϊκής αναδιάρθρωσης της Παιδείας μας. Οι εργαζόμενοι του Μαρουσιού ας βγάλουν και από την περίπτωση αυτή τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ