Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Βροντερό «παρών» στο μετερίζι του αγώνα

«Στις 15 Μάρτη στο Σύνταγμα παρέα, συνταξιούχοι, ΠΑΜΕ κι όλη η νεολαία», διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας

Βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και των νέων αντιασφαλιστικών σχεδίων που ετοιμάζουν κυβέρνηση κι εργοδότες, αποτέλεσε η χτεσινή, μαζική πανσυνταξιουχική κινητοποίηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών των συνταξιούχων σε ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΕΛΤΑ-ΤΑΕ-ΟΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οργισμένοι απ' το διαρκή εμπαιγμό των «πρασινογάλαζων» κυβερνήσεων, αλλά και από την εξαθλίωση στην οποία η κυρίαρχη πολιτική σπρώχνει τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, οι απόμαχοι της δουλιάς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέσα σε αγωνιστικό κλίμα.

Ο Διαμ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, κατήγγειλε τους πολιτικούς υπεύθυνους για την «ακρίβεια που οργιάζει», τα φάρμακα που με τις συνεχείς αυξήσεις «γίνονται φαρμάκι», τις πενιχρές συντάξεις που δεν αρκούν ούτε για να βγάλουν οι συνταξιούχοι το μισό μήνα, ενώ επικεντρώθηκε στις νέες αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, όλων των κομμάτων που στηρίζουν τα συμφέροντά του.

«Θέλουν να ανεβάσουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, να μειώσουν τις πρόωρες συντάξεις, να καταργήσουν τις πρόωρες, να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων και να μειώσουν των εργοδοτών», επισήμανε, χαρακτηρίζοντας «παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις των "κοινωνικών εταίρων"» το στημένο «διάλογο» στον οποίο ετοιμάζεται να συμμετάσχει και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Υπογράμμισε την ανάγκη όλοι οι συνταξιούχοι να συντονίσουν τον αγώνα τους με την εργατική τάξη και γι' αυτό να συμμετάσχουν «μαζικά και δυναμικά, στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Μάρτη, κόντρα στα αντεργατικά σχέδια, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων», μαζί με το ΠΑΜΕ. Και κατέληξε: «Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε».

Για τις 15 Μάρτη ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι συνταξιούχοι, μετά τη χτεσινή, μαζική και δυναμική διαδήλωσή τους
Για τις 15 Μάρτη ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι συνταξιούχοι, μετά τη χτεσινή, μαζική και δυναμική διαδήλωσή τους
Στη συγκέντρωση, στην οποία χαιρέτισαν ακόμα εκπρόσωποι των άλλων συνταξιουχικών Ομοσπονδιών και της ΠΕΑΕΑ, παραβρέθηκε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Αγκαβανάκης.

Οι απόμαχοι της δουλιάς διαδήλωσαν και την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στο μετερίζι του αγώνα, στο πλευρό της εργατικής τάξης. Στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, τα εύστοχα συνθήματα «έπεφταν βροχή». «Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές κι όχι ανατιμήσεις καθημερινές». «Για τα ελλείμματα δε φταίνε οι εργάτες, το ΙΚΑ το βουλιάξανε οι κεφαλαιοκράτες». «Στις 15 Μάρτη, στο Σύνταγμα παρέα, ΠΑΜΕ, συνταξιούχοι, κι όλη η νεολαία»!

Αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα στο υπουργείο. Ανάμεσα σ' άλλα, οι συνταξιούχοι διεκδικούν κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δημόσιο - δωρεάν σύστημα υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ