Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Σταθεροί στα δίκαια αιτήματά τους

Με πορεία υποδέχτηκαν χτες οι απολυμένοι τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης και την κουστωδία του

Μέρα αγώνα ήταν και η χτεσινή για τους απολυμένους της Νάουσας (φώτο από παλιότερη κινητοποίηση)

Motion Team

Μέρα αγώνα ήταν και η χτεσινή για τους απολυμένους της Νάουσας (φώτο από παλιότερη κινητοποίηση)
«Η Νάουσα δεν είναι πασαρέλα». Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας με αφορμή την παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Γ. Καλαντζή και κυβερνητικών βουλευτών, που επισκέφθηκαν την πόλη για να ανακοινώσουν για πολλοστή φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να ανακυκλώσει τα προβλήματα των ανέργων.

Οι απολυμένοι της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», των «Κλωστηρίων Νάουσας», του «Παπαφιλίππου» μήνες τώρα αγωνίζονται διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Πολλές φορές άκουσαν δεσμεύσεις για μέτρα στήριξής τους και πολλές φορές διαπίστωσαν πως πρόκειται για νέα μέτρα ενίσχυσης της εργοδοσίας. Απέναντι στις νέες υποσχέσεις στέκονται αποφασισμένοι να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Χτες, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο όπου είχε προγραμματιστεί επίσκεψη του ΥΜΑΘ και συνάντηση με τους φορείς της πόλης. Με τα πανό υψωμένα και φωνάζοντας συνθήματα, οι απολυμένοι απαίτησαν: «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των απολυμένων εργατών ξεκαθάρισαν πως θα παραμένουν στους δρόμους του αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους. Και ανήγγειλαν κλιμάκωση της πάλης με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 15 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καρατάσου. Αλλά και στις 25 Μάρτη οπότε σχεδιάζουν νέο πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας που καταδυναστεύει της ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ