Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
Να σταλεί μήνυμα στις 15 του Μάρτη

Με τους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ συζήτησαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας

Στο πλευρό των 280 εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» βρέθηκαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ο υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας, μεταφέροντας το κάλεσμα της συμμετοχής στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αλλά και της πολιτικής καταδίκης των κομμάτων που ευθύνονται για τη λυσσαλέα επίθεση στα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, απαιτώντας από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις εννέα συναδέλφων τους, που στο σύνολο τους σχεδόν βρίσκονται λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή τους. Μάλιστα η εργοδοσία «ανέσυρε» ένα νόμο του 1955 για να καταβάλει στους απολυμένους μόνο το μισό της αποζημίωσης που αυτοί δικαιούνται.

Μιλώντας στους εργαζόμενους εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, γραμματέας του ΕΚΘ, τους κάλεσε συσπειρωμένοι να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας, όπως και να αγωνιστούν για να μην περάσει η απόφαση απόλυσης των εννέα συναδέλφων τους, με την οποία, όπως τόνισε, ανοίγεται ο δρόμος για την καταπάτηση κατακτημένων από χρόνια εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τους κάλεσε να συμμετέχουν στις 15 Μάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις επί χρόνια αγωνίστηκαν μαζί τους για να αποτραπεί το ξεπούλημα της πρώην συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας και σήμερα στέκονται δίπλα τους με όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Ο Γιάννης Ζιώγας αναφέρθηκε στις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν με τις πολιτικές τους στο ξεπούλημα μίας πρότυπης, όπως τη χαρακτήρισε, συνεταιριστικής μονάδας στους ιδιώτες και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της «ΑΓΝΟ» ότι η ΝΑΣ θα βρίσκεται σταθερά, όπως μέχρι τώρα, στο πλευρό τους, στους νέους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ