Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
«Η φτωχολογιά δεν έχει ανάγκη από μεσάζοντες»

Σε εκδήλωση στο Βύρωνα για τις τοπικές εκλογές, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για το υπό εκκόλαψη ειδύλλιο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ και επισήμανε ότι και ενόψει των δημοτικών εκλογών πρέπει ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του

Να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αλλά και στα καθημερινά μέτωπα πάλης, κάλεσε τους Βυρωνιώτες ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΑ, μιλώντας προχτές το βράδυ σε εκδήλωση της Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης (ΕΠΔΚ) στο δημαρχείο της πόλης.

Ο Δ. Αρβανιτάκης - μεταξύ άλλων - τόνισε:

«Εν όψει των δημοτικών εκλογών ο κόσμος που αισθάνεται αριστερός και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Ο υποψήφιος του ΣΥΝ στη νομαρχία κ. Πανούσης έχει αναλάβει να θολώσει τα νερά και κάθε τάση χειραφέτησης του απλού κόσμου από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να την ενσωματώσει και να παραμείνει δέσμιος αντιλαϊκών πολιτικών. Θα διαβάσατε δηλαδή, όπως ο ίδιος λέει, ότι επιδιώκει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. "Για να δεις αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις", λέει. Στα λαϊκά στρώματα, δηλαδή, που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και δυσφορούν για την πολιτική του, και σκέφτονται να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πανούσης τους λέει: Ψηφίστε ΣΥΝ (το ψηφοδέλτιό του στην υπερνομαρχία) για να φτιαχτεί το κλίμα και να στηριχτεί το ΠΑΣΟΚ και η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ να προχωρήσει».

Στη συνέχεια, ο Δ. Αρβανιτάκης πρόσθεσε: «Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλάει για κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ διατυπώνει ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε προτάσεις κοινής δράσης με το ΠΑΣΟΚ. Αυτά δεν είναι επιλογές του κάθε στελέχους του ΣΥΝ. Η ηγεσία του ΣΥΝ ετοιμάζει, φαίνεται, ειδύλλιο με το ΠΑΣΟΚ, γιατί ποτέ αυτά τα κόμματα συνδιαχείρισης, όπως ο ΣΥΝ, δεν εγκατέλειψαν τη στήριξη της σοσιαλδημοκρατίας. Εξάλλου, ήδη, έτσι κάνουν στο Ευρωκόμμα (το ΕΑΚ) όπου ανήκει ο ΣΥΝ και ορισμένα κόμματα που έχουν τις ίδιες θέσεις μαζί του, όπως στην Ιταλία, όπου ξαναζεσταίνεται η σούπα της κεντροαριστεράς με τα κοινά ψηφοδέλτια στις εκλογές. Η φτωχολογιά δεν έχει ανάγκη από μεσάζοντες. Ούτε οι άνεργοι και οι καταπιεσμένοι πριν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σήμερα από τη ΝΔ από μεσάζοντες που δίνουν ζωή στις χρεοκοπημένες συνταγές της «κεντροαριστεράς και της διαιώνισης της αντιλαϊκής πολιτικής».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Χριστόφορος Σκεπετάρης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ και τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει «να συνδέεται με το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Θέλουμε - προσέθεσε - μια Αυτοδιοίκηση που να παλεύει για τα δίκαια του εργαζόμενου και θα φέρνει το λαό στο προσκήνιο».

Εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, ο Χρήστος Καραπάνος υπογράμμισε πως «ενάντια στη λαίλαπα που εξαπολύεται στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε δημάρχους που θα κατεβαίνουν στο λιμάνι, που θα αγωνίζονται με το λαό».

Ο Π. Πάλμος, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα με την ΕΠΔΚ, στην παρέμβασή του, ανακοίνωσε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματός της. Τόνισε πως χρειάζεται στο Βύρωνα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, «να δοθεί μάχη για αλλαγή συσχετισμών υπέρ των αγωνιστικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων». Επίσης, αναφέρθηκε στον αντιδραστικό χαρακτήρα της σημερινής αυτοδιοίκησης και σημείωσε πως «είτε ως πλειοψηφία είτε ως μειοψηφία η ΕΠΔΚ θα είναι δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, μαζί με τους εργαζόμενους». Τέλος, την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Ρογκάκος, ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα την περασμένη τετραετία, ο οποίος μίλησε για τους αγώνες και τη συνέχεια της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ